Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı börek nasıl yapılır ? ıspanaklı börek malzemeleri, ıspanaklı börek hazırlanışı hakkında bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

19 Ağustos 2018 Pazar 12:58
Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Malzemeleri

Yarım kilo hazır yufka

6 yemek kaşığı yağ

1 kilo ıspanak

2 baş küçük soğan

2 yemek kaşığı yağ

biraz tuz biber

Ispanaklı Börek Hazırlanışı

Ayıklanıp temizce yıkanmış ıspanakları bir tencereye koyun .Üstünü örtecek kadar su doldurun, ıspanaklar yumuşayıp pişinceye kadar kaynatın.Ateşten indirin. Delikli bir süzgece dökün. Hafif hafif bastırarak ıspanaklardaki bütün suyu çıkarın. Bütün suyu çıkarın. Büyükçe bir tavaya 2 kaşık yağ koyun. Eriyince, çenterek doğradığınız soğanları da buna katın. Soğanları da buna katın. Tuzu karabiberi, ıspanakları da koyun. 5 10 dakika ıspanaklarla kavurduktan sonra ateşten indirin. Soğumaya bırakın. Büyük bir tepsinin içine, her bir parçasına eritilmiş yağ sürerek ,yarım kilo yufkayı  üst üste koyarak istif edin. Üstüne hazırladığınız ıspanak içini yayarak dökün.

Yufkanın hepsini birden bir ucundan bükerek rulo biçimi kıvırın. Elde ettiğiniz kalın yuvarlak ıspanaklı hamuru,tepsinin ortasından başlayıp,kenarlara doğru,yuvarlıyarak çörek gibi sarıp bükün. Üstüne de yağ sürdükten sonra orta harlı fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirin. Sonra küçük küçük kesin tabağa alın.

Pişirme süresi:45 dakika 6 kişilik

banner119
Son Güncelleme: 19.09.2021 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108