Buğdaylı Tulum Salatası Tarifi

Buğdaylı tulum salatası nasıl yapılır, buğdaylı tulum salatası malzemeleri, buğdaylı tulum salatası nasıl hazırlanır, Buğdaylı tulum salatası nasıl servis edilir.

14 Ağustos 2018 Salı 11:17
Buğdaylı Tulum Salatası Tarifi

BuğdayTulum Salatası Malzemeleri

Buğday 1 bardak

Kuru soğan

Tulum peyniri 200 gr

Kırmızı soğan 1adet

Domates 1 adet

Sızma zeytinyağı  4 çorba kaşığı

Nar ekşisi 4 çorba kaşığı

Roka bir demet

Limon

Buğdaylı Tulum Salatası Hazırlanışı

Ocağa aldığınız derin bir tavaya 1 bardak buğday koyup üzerine 4 bardak soğuk su dökün ve buğdayı yaklaşık 30 dakika boyunca haşlayın. Haşladığınız buğdayı soğutup bir kaseye aktarın . 1 demet rokayı çok ince olmayacak şekilde doğrayıp oval bir kaba koyun. Kabuğunu soyduğunuz  1 adet kırmızı soğanı halka halka olarak ince bir biçimde doğrayıp kapa ekleyin. 200 gr tulum peynirini elinizle parçalayın ufalayarak kaba koyun. Üzerine haşladığınız  buğdayı ilave edin . 6 adet kuru domatesi çok ince olacak şekilde doğrayın ve kaba aktarın. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet domatesi  dilimleyerek küp küp doğrayıp kaba ekleyin. Hazırladığınız salatanın üzerine 4 çorba kaşığı nar ekşisi 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı döküp, 1 adet limonun suyunu sıkın. Kabın içindeki tüm malzemeyi elinizle harmanlayın ve servise hazır hale getirin.

banner119
Anahtar Kelimeler:
TulumTulum SalatasıBuğday
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108