Ayranlı Keşkek Tarifi

Ayranlı keşkek nasıl yapılır, ayranlı keşkek malzemeleri, ayranlı keşkek hazırlanışı ve ayranlı keşkek nasıl servis edilir konularında bilgi alabileceğiniz yazımızı okuyun.

14 Ağustos 2018 Salı 11:09
Ayranlı Keşkek Tarifi

AyranKeşkek Malzemeleri

1 Litre ayran

1 /2 su

2 su bardağı ince bulğur

1 çay kaşığı tuz

3 yemekkaşığı un

50 gr tereyağı

Ayranlı Keşkek Hazırlanışı

Su ve ayranı geniş bir tencereye koyun. Üzerine bulgur ve tuzu ilave edin orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Diğer taraftan, unu 1 su bardağı suyla derin bir kapta ezin. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar alıp unlu suya ekleyerek suyu ılık hale getirin.

Unlu ılık suyu, kaynayan çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte, karıştırmaya devam ederek un kokusu gidinceye kadar, 10 dk pişirin. Bulgur iyice yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve yemeği derin kaba aktarın. Ortasını havuz gibi açın, kızdırdığınız tereyağını üzerine gezdirin. Yemeği  sıcak sıcak servise sunun.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108