Domatesli Taze Fasulye

Domatesli taze fasulye nasıl yapılır ? domatesli taze fasulye malzemeleri, domatesli taze fasulye hazırlaması ve yapılışı hakkında bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 18:53
Domatesli Taze Fasulye

Domatesli Taze Fasulye Malzemeleri

500 g taze fasulye
2 çorba kaşığı taze natürel zeytinyağı
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 iri domates
Bir tutam taze fesleğen
¼ tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Bir kaç taze fesleğen yaprağı (süsleme için)

Domatesli Taze Fasulye Hazırlanışı

Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek,tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu kaynatın.Kaynayınca taze fasulyeleri buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak,fasulyeleri yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayın. Bu arada zeytinyağını büyük bir tavaya koyup, tavayı,orta ateşe oturtarak yağı ısıtın.

Yağ ısınınca soğanlar ve sarımsakları koyup,ara sıra karıştırarak, soğanlar ve sarımsakları koyup, ara sıra karıştırarak, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar 2 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki fasulyeleri tavaya boşaltın ve karışımı ara sıra karıştırarak 3 dakika pişirin.

Domates parçaları, kıyılmış fesleğenler, tuz ve karabiberi ekleyip,iyice ısınıncaya kadar 2 dakika pişirmeyi sürdürün. Tavayı ateşten alıp, domatesli taze fasulyeyi bir servis tabağına aktararak, fesleğen yapraklarını serpiştirin ve servis yapın.

6 kişiliktir 30 dakika pişirme süresi

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108