Meteoroloji'den Bursa İçin ÇIĞ Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının artmasıyla birlikte Uludağ ve yüksek kesimler için çığ uyarısında bulundu.

10 Şubat 2022 Perşembe 15:43
Meteoroloji'den Bursa İçin ÇIĞ Uyarısı Yapıldı

Bursa ve Kütahya'nın aldığı yoğun kar yağışı, dağlık kesimlerde yüksek kar örtüsü oluşmasına sebep oldu.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü bu nedenle önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yurt genelinde 4 ila 8 derece artması beklenirken, bu sıcaklık değişimi çığ'a neden olabilir açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kar yağışları özellikle dağlık kesimlerde yüksek kar örtüsü oluşmasına sebep olmuştur. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yurt genelinde 4 ila 8 derece artması beklenmektedir. Bu sebeplerden dolayı yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemiz sorumluluk sahasında bulunan Bursa yüksek kesimleri (Uludağ) ve Kütahya’nın yüksek kesimlerinde (Gediz Murat Dağı) gibi yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde, önümüzdeki bir haftalık periyotta çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yetkililerin, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108