Yayla Çorbası Tarifi

Yayla çorbası nasıl yapılır ? yayla çorbası malzemeleri, yayla çorbası hazırlanışı, yayla çorbası hazırlanışı hakkında bilgiler.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 00:53
Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Malzemeleri

8 bardak et suyu
1,5 kahve fincanı pirinç
1,5 fincan un
3 bardak yoğurt
3 yumurta
2  çorba kaşığı yağ
Ufalanmış kuru nane
Biraz un
2 bardak su

Yayla Çorbası Hazırlanışı Yapılışı

Tencereye, et suyu ile ayıklanmış, yıkanmış pirinçleri eriyinceye kadar pişirin. Ayrıca, porselen bir kasenin içine yoğurdu, yumurtaların sarılarını unu koyun,Hepsini  çatalla çırparak iyice karıştırın. 2 bardak su koyup karıştıra karıştırak  biraz sulandırın. Sonra buna, azar ,azar kaynamakta olan pirinçli et suyundan 3_4 kaşık katın. Hepsi iyice karışınca, kaynıyan pirinçli et suyunun içine dökün. 10_15 dakika daha kaynatıp kaseye boşaltın. Bir tavada yağı eritin. Naneyi bu yağda 1 dakika kavurup kasedeki çorbanın üstüne gezdirerek dökün.

6 kişilik hazırlama 15 dakika pişirme 20 dakikadır.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108