İstihdamı göklere çıkarmak isteyen devlet, şimdilerde işsizlik maaşlarına da el atmış. Biliyoruz ki işsizlik maaşı 10 aya kadar belirli şartlar altında veriliyordu. Bazı hususları da göz önünde bulunduracak olursak eğer, son derece yararlı bir maaş sistemiydi. Şu zamana kadar aldığım bilgilere dayanarak söylüyorum, gelmiş geçmiş en iyi istihdam projesidir.  Bunun nedeni doğal olarak işsizlik oranının artış göstermesi ve gelişmekte olan ülkemizi, daha geri seviyelere düşürmeme isteğidir. 

İşsizlik maaşını 10 ay süreyle alan kişiler, daha sonra bu imkandan faydalanamadı. Yenilikçi tavrını bir kez daha gösteren devletimiz, artık 10 aydan sonra da bu olanağı sağlıyor. Geçen Habertürk gazetesini okurken gözüme çarptı, Tahsin Akça bir haber yayınlamıştı. Onu okuduktan sonra, çok yararlı bir proje olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Projenin asıl amacı, işsizlik maaşı süresini uzatmak ve düşük ücretlerden yürürlüğe koymaktır. Biliyoruz ki işsizlik maaşı, asgari ücretin %80'i olarak ödeniyordu. Yeni projeyle gelişen durum, 10 aylık süreyi daha da uzatıyor. Fakat 10 aydan sonraki ödemeler, asgari ücretin %60'ı olarak yapılması planlanıyor. 

Kısa bir özetle 10 ay %80'lik bir işsizlik maaşı alan kişi, 10. aydan itibaren %60 üzerinden maaşlarını alabilecek. Böylece uzun bir dönem bu maaştan yararlanmış olacaktır. Planlanan ise 10 aylık kapsam boyunca, %20'lik bir kesintinin yapılmasıdır. Ortada henüz net bir şey yok ve resmi açıklama gelmedi. 

İşsizlik maaşı için sorulan binlerce soru üzerine, bir de bu atıldı ortaya. Şimdi bu proje, en az 1 yıl boyunca konuşulur ve sorular sorulur. Haberi duyan halkımız vazgeçilmezi olan sosyal medya hesaplarından, yorumlarını iletmiş ve olumlu karşılaşmıştır . İşin garibi durumu anlamayan ve negatif yorumlar yapan insanları da gördüm. 

Demek istediğim şu ki bu uygulamanın ülkemizde aktif edilmesi, geç kalınmış bir işlemdir. Bir çok kişi 10 aylık maaşını aldı ve şimdi kara kara düşünüyor. Keşke biraz daha önce aktif edilseydi de, benim canım halkımın derdine derman olsaydı. Maaşını almaya devam edenler, hiç bir işlem yapmayacaktır ve zaten resmi kayıtlara geçmiş bir durum değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertcan 2017-07-26 00:09:20

Son 3 yılda 600 gün priminin doldurmuş olman gerekiyor belki hiç iş bulamadım nasıl olacak nasıl bi işsizlik maaşı bide iyileştirmeye çalışıyor a.m.k azıcık mantıklı konuşsunlar.Alperenxim

banner56

banner108