Göreve geleli, 14 yılı geçen Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ın başarısızlıklarla dolu yıllarına dönüp bir bakalım.

İlçemizin 14 yıl önceki sorunlarıyla, günümüz sorunları karşılaştırıldığında, maalesef çözüm yönünde, 1 arpa boyu yol alınmadığı gibi, Kestel’liler olarak bu sorunların daha da yüksek bir hızla çoğaldığını üzülerek görmekteyiz. Günü kurtarmaya yönelik projeler maalesef bir çözüm sunmamaktadır.

Kestel halkı olarak, bir önceki ve 14 yıllık AKP iktidarı da dahil olmak üzere, Sanayi kirliliğinden kurtulamadık. Bundan daha acısı ise mevcut idarecilerin bu yönde elle tutulur bir çabanın içine girmemiş olmasıdır. Kestel’in ana arterlerinde ulusal marketlere ruhsat vererek, geleneksel esnaf kültürünü bitme noktasına getiren Yener Acar, idaresindeki AKP’li Belediyenin ilçe trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirmesinin sıkıntısını, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda yaşadık.
İlçemizdeki otopark sorunu da, bu sıkıntıyı kat be kat artırmaktadır. Şöyle ki, yapılan otopark kesinlikle ihtiyaca cevap veremediği gibi, araç sahipleri araçlarına zarar gelmemesi için otoparkı tercih etmek istemiyor. Sebebi ise, dönüşlerde araçların köşelere çarpması, iniş ve çıkışlarda ise, aracların altının sürtünmesi gösteriliyor.

Derekızık yolu üzerindeki su fabrikasından dolayı, nakliyat kamyonlarının tüm güzergahı otopark gibi kullanması karşılığında, Belediye bir ücret alıyor mu? Almıyorsa, bu yolu kullanan vatandaşa bu ceza niye.?

Bütün bu şikayete mevzu, konulara kulak tıkayıp olan biteni o çok sevdiği koltuktan yani Belediye makam odasından seyreden Yener Acar’a ve ekibine Kestel halkı adına sormak isteriz; “Siz ne iş yapıyorsunuz..?”

Görünen o ki: AKP’li Belediye iktidarda kaldığı sürece, böyle problemleri daha uzun süre yaşayacağımızda kesindir. Çünkü, AKP 14 yıllık iktidarlarında çözüme ve iyileştirmeye dönük hiçbir uygulamayı hayata geçirememiştir. Kestel’e Üniversite kazandırılmasında da beceriksizlikleri ortaya çıkmıştır. Ancak, AKP’li Yener Acar ve ekibinin pasif davranışları yüzünden, Kestel bu büyük kazanımı henüz elde edememiştir. Kestel halkı olarak üniversiteye dair, İleriye dönük ümitlerimizde kalmamıştır.

Kestel’in dolaysıyla da, Vani Mehmet Mahallesinin kanayan yarası, Kentsel dönüşüm yıllardır çözümsüzlük ve belirsizlik içinde, değerli vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Son dönemde çözüm adına yapılan çalışmalar neticesinde, vatandaşımıza nezle gösterilip sıtmaya razı etme yönünde bir çabanın içine girildiğini görmekteyiz. Burada rant esas alınıp, vatandaşımızın memnuniyeti arka plana itilmiştir.

Nufusu hızlı bir şekilde artan ilçemizde 3-5 sene önce kurulan Şevket Yılmaz Semt polikliniği şifa yerine sıkıntı dağıtmaktadır. Zaman zaman geceleri kapalı olan açık olduğunda da doktoru olmayan klinik en alt seviyede tutulan personeliyle de hizmet etmekten çok uzaktır. Kestel Devler hastanesi neden, sanayii, Trafik karmaşası ve boyahanelerin ortasına yapılır. Burada maksat, Hastaneye gidenin sağlığından olması mıdır. Bu konudaki uyarıları dikkate almayan AKP Belediyesi, vatandaşa adeta “Alın size Hastane daha ne istiyorsunuz” demektedir.
     
Her geçen gün büyüyen Kestel, hala merkezde kapalı bir Pazar alanına sahip olamamıştır. Maalesef, Yıllardır esnaf ve vatandaşımız mevsimsel zorluklar altında alış verişini yapmaktadır. Burada AKP’li yerel idarenin, pasif kalışı ya da ihmalkarlığı maalesef ilçemizi ağ gibi saran ve küçük esnafı bitiren ulusal marketlerin değirmenine su taşımaktadır.

Yener Acar ve ekibinin “biz yaptık oldu” anlayışıyla yapmış olup, Kestel halkının parasını hoyratça harcadığı hizmetlere değinecek olursak. Bunların başında, Sosyal tesisler gelmektedir. Yapım aşamasında dahi Acar, Belediye meclis toplantısında kendi ifadesiyle, bu yatırımların gelir getirici olmadığını belirtmiş olmasına rağmen, bu tesisleri yapmış ve halkın parasını, yetimin hakkını yaklaşık 8 trilyon lirayı buraya gömmüştür.

Mevcut Kültür merkezini doldurmakta yetersiz ve beceriksiz kalan Acar ve ekibinin otopark sıkıntısı olan yeni kültür merkezi yapması zaten sıkışık olan trafiği daha da felç etmek olduğu gibi, sadece bir israftır.

Kestel halkının yıllardır süren, su sorununa çözüm üretemeyen AKP’li Belediye, ilçenin mevcut kaynaklarını kullanamadığı gibi, maalesef ki bu kaynakları Global su şirketlerine servis etmiştir. Bunun ile ilgili son yaşanan da, Gözede köyü yolunda bulunan Muradiye su şirketinin başka bir firmaya Büyükşehir belediyesi tarafından satılacak olması ve Kestel’i hiç kaale almamaları ne kadar beceriksiz bir yönetim sergilediklerinin göstergesidir. Su sorununu çözemeyen Belediyenin yukarıda ifade ettiğimiz israf projelerine para yetiştirmek için, boğazımızdan giden bir bardak suya da zam yapmaktan da çekinmemektedir. Türkiye’nin en pahalı suyunu içen Kestel halkının suyuna zam yapılmasını kesinlikle kabul edemeyiz.

Yener Acar ve ekibinin sahip olduğu “BİZ YAPTIK OLDU” anlayışı Kestel’e ve geleceğine zarar vermektedir. Kestel’in yaşanabilir bir Kestel olması için, yandaşı koruyan anlayışın derhal görevi bırakması Kestel’e yapılacak en büyük hizmet olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108