Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi

Çikolatalı irmik helvası nasıl yapılır, çikolatalı irmik helvası malzemeleri, çikolatalı irmik helvası hazırlanışı, Çikolatalı irmik helvası nasıl servis edilir.

16 Ağustos 2018 Perşembe 00:18
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi

Çikolatalı İrmik Helvası Malzemeleri

500 gr irmik

250 gr margarin

500 gr şeker

500 gr su veya süt

200 gr damla çikolata

Çikolatalı İrmik Helvası Hazırlanışı

Margarin yağını tencerede eritip içine irmiği ilave edin. İrmiğin kavrulma kokusu çıkıp da rengi altın sarısına dönünceye kadar kavurun. Suyunu verip helva kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Suyunu tamamen çekince toz şekerini ilave edelim. Helva gevşeyip tekrar koyu kıvama gelinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ocakta 20 dk dinlendirelim. Damla çikolataları koyup 1_2 sefer karıştıralım ılık olarak servis yapalım.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108