Bursa'lı Gençlerle kültür söyleşisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ projesi, gençlerden de büyük ilgi görüyor.

13 Ocak 2017 Cuma 14:42
Bursa'lı Gençlerle kültür söyleşisi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) ekibinin yaklaşık 7 yıldır üzerinde çalıştığı ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ projesi kapsamında elde ettiği veriler, Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ilgisini topladı. BAM tarafından düzenlenen seminerin sunumlarını Cengiz Bütün, Cemil Menteşe, Resmiye Nur Güney, Muhammet Mustafa Şahin ve Betül Misci yaptı.

Öğrenciler, ilgiyle izledikleri programda, ‘Bursa’nın köyleri’, ‘Bursa köylerinde çocuk oyunları’, ‘Bursa köylerinde gelenek ve görenekler’ ile ‘Bursa köylerinde sofra ve yemek kültürü’ gibi konular hakkında birbirinden güzel bilgiler öğrendiler.



Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yılmaz, eski Türk zeka ve strateji geliştirme amaçlı oynanan ‘Mangala’ ile ‘Dedemin Evi’ gibi oyunlar için ayrıca bir etkinlik salonu oluşturduklarından ve köy çalışmalarına okul öğrencilerinin de gönüllü olarak katkı sağlayacaklarından bahsetti. Köy yaşantılarının anlatıldığı, öğrencilerin sorularının yanıtlandığı seminerin sonunda, Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan köy kitapları da okul kütüphanesine hediye etti.

Okul Müdürü Ömer Yılmaz, Bursa köylerinin yaşantılarının kayıt altına alınması ve genç kuşağa aktarılması için titizlikle çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Araştırmaları Merkezi ekibine teşekkür belgesi verdi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108