Bursa Engelli dernekleri iftarda buluştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı, Bursa’da faaliyet gösteren engelli dernekleri üyelerini bir araya getirdi.

22 Haziran 2017 Perşembe 18:09
Bursa Engelli dernekleri iftarda buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi, Bursa’da faaliyet gösteren engelli dernekleri ile bir araya gelerek iftar programı düzenledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuaye alanında gerçekleşen geleneksel iftar, renkli görüntülere sahne oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Engelli Hizmetleri Birimi, engelli derneklerle sık sık bir araya gelerek toplantılar düzenleyip engelli vatandaşların sıkıntılarını çözmeye çalışıyor.

Bu yıl da 45 dernekten başkanlar, dernek üyeleri ve ailelerinin katılımı ile yaklaşık 1500 kişinin katıldığı iftarda moral topladılar. Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ekibinin mini konseriyle keyifli anların yaşandığı iftarda, İl Müftülüğü’nden Recep Altaş ve Yavuz Yedek, Kuran tilaveti ve canlı ezan ile kulakların pasını sildi.

İftar programına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyledi. Erişilebilir bir kent olma yolundaki çalışmalardan örnekler veren ve Engelliler Birimi’nin faaliyetlerinden bahseden Barutçuoğlu, sevgi çipi, engelli araç bakım atölyesi, psikolojik rehber ve danışmanlık hizmetleri, akü şarj dolum istasyonu, belediye engelli envanteri gibi hizmetlerle engelli vatandaşların ve ailelerine Büyükşehir’in desteğinin sürdüğünü kaydetti.

İftara katılan Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör de Bursa’da engelli vatandaşlara yönelik önemli adımlar atıldığını belirterek, engelli bireylerin de sosyal yaşamda rahat olabilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108