Aile ilişkilerinde doğru iletişim

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde düzenlenen seminerde, Uzman Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, katılımcılara, ‘Aile İçi İletişim’ konusundan bilgiler verdi.

13 Ocak 2017 Cuma 14:45
Aile ilişkilerinde doğru iletişim

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali, farklı konularda seminerler vermeye devam ediyor. Lokalde bu hafta kadınlarla bir araya gelen Uzman Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, ‘Aile İçi İletişim’ konusunda bilgiler verdi. Aile ilişkilerinde doğru iletişim hakkında konuşan Basılgan, katılımcıların yönelttiği sorularla da günlük yaşamda ortaya çıkan sıkıntıların nedenlerini değerlendirdi.

Sağlam bir ilişkinin temellerinin ancak sağlıklı bir iletişim ile atılabileceğini söyleyen Basılgan, evliliklerde tartışmaların da bir çeşit iletişim biçimi olduğunu söyleyerek, “Hatta, kavga edilmeyen evliliklerin çabuk bittiğini bile söyleyebiliriz. Fakat bu tartışmalar sonuca ulaşırsa çözülür. Barışmak için erkek çiçek alıp gelir, bayan kek yapar. Bu döngü böyle sürüp giderse sağlıksız bir durumdur. Çözüme ulaşamıyorsak sorun biriktiriyoruz demektir. Problemler kalıcı olur” dedi.



Basılgan tüm ilişkilerde olduğu gibi evliliklerde de sınır koymanın önemli olduğunu belirtirken, “Eşlerin bir özel alanı olmalı ve ona saygı duyulmalıdır. Örneğin eşinin sosyal medya hesaplarını sık sık kontrol eden kişi sınır ihlali yapmış olur ya da aile büyüklerinin evliliklere karışmasını istemiyorsanız, net sınırlar koymanız gerekir. Böylece kendi alanınızı belirlemiş olursunuz” diye konuştu.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108