YENDAK Müstecip Onbaşı’yı unutmadı

Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (YENDAK), Çanakkale kahramanlarından Müstecip Onbaşı’yı andı.

20 Mart 2017 Pazartesi 10:59
YENDAK Müstecip Onbaşı’yı unutmadı

Çanakkale zaferinin 102. yılında Müstecip Onbaşı’yı Orhaniye Mahallesi'nde anan YENDAK üyeleri, köyde kurdukları kampın ardından gece de köy camisinde mevlid-i şerif okuttu. Dağcılar mevlidin ardından Çanakkale menüsü bulgur ve üzüm hoşafı dağıttı. Mevlide Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Müftü Mehmet Şen Okur ve çok sayıda davetli katıldı.

Geceyi kampta geçiren dağcılar sabah ise Müstecip Onbaşı’nın mezarını ziyaret edip dua etti.

10 Mayıs 1956 tarihinde 65 yaşında vefat eden Müstecip Onbaşı, Fransız denizaltısını vurarak Çanakkale savaşlarının seyrini değiştirmişti.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Müstecip OnbaşıYendak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108