TETSOFT Türk Yazılım İhracat Heyeti ABD’ye Çıkarma Yaptı

Yazılım ve bilişim teknolojileri sektöründe Türkiye’nin elinde bulundurduğu bilgi ve birikimi uluslar arası alana taşımak, Türkiye ve ABD arasında uzun vadeli iş birliği kurmak amacıyla TET, 17-24 Eylül 2017 tarihlerinde Smart Cluster (Akıllı Kümelenme) konsepti çerçevesinde ABD’nin Los Angeles/Kaliforniya ve Las Vegas/Nevada bölgelerine ziyaret gerçekleştirdi. Yazılım ve bilişim alanında faaliyet gösteren TET üyesi 14 seçkin firmanın katıldığı ziyarette ABD’li kamu ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelinerek, iş potansiyeli yüksek ikili iş görüşmeleri yapıldı.

20 Ekim 2017 Cuma 14:36
TETSOFT Türk Yazılım İhracat Heyeti ABD’ye Çıkarma Yaptı

ABD’ye yönelik heyet ziyaretinde öncelikli amaçlarının; iki ülke iş birliğinde, üçüncü ülkelere yönelik stratejik iş ortaklıkları geliştirmek, ABD ile birlikte ticaret, yatırım ve inovasyon yapmak olduğunu ifade eden TET Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilişim–Yazılım İhracat Komisyonu Başkanı Selahattin Esim, “Türk Yazılım sektörünün uluslararası piyasalarda kabul görmesinin ve büyük projeler almasının, bilgi ekonomisine dayanan ABD pazarına girmekle mümkün olabileceğini tespit ettik. Yaptığımız sunumlarda ABD-Türkiye arasındaki 222 yıla dayanan ilişkilerin önemi, Türkiye ekonomisinin gelmiş olduğu konum ve İstanbul’un yakın gelecekte bu coğrafyanın ticaret, finans ve inovasyon merkezi olma potansiyeli hakkında vermiş olduğumuz mesajların doğru algılanmış olması ve bu konuda çok olumlu geri dönüşler almış olmamız bizim açımızdan memnuniyet verici” dedi.

TET, “Smart Cluster (Akıllı Kümelenme)” konsepti kapsamında 2015 yılında ABD’ye ilk heyetini gerçekleştirmişti. Bu heyet sonrasında 150 milyon dolarlık iş hacmi oluştuğunu belirten Esim, son derece başarılı geçen TET Yazılım Bilişim Heyetleri’nin yüksek teknoloji ihracatında öncü olma özelliğine vurgu yaptı. Son ziyarette yapılan görüşmelerin yarıya yakınının somut bir sonuca ulaşma potansiyeli taşıyor olması ve heyetin ABD kamu temsilcileri tarafından sahiplenildiğinin altını çizen Esim, “Ülkemizin gelmiş olduğu konumda yüksek teknoloji içeren kaliteli çözümler sunabileceği ve bilgi birikimi yüksek olan firmaları olduğu gerek heyet esnasında gerek sonrasında ABD tarafından almış olduğumuz geri dönüşler ile teyit edilmiş oldu. Bu teyidi doğrular nitelikte Cumhuriyetçi Parti Nevada Senatörü Dean Heller’in TETSOFT Heyetine tebrik mesajı göndermesi heyete verilen önemi arz etmesi bakımından çok önemliydi.” dedi.

ABD’nin en büyük veri merkezleri, en gelişmiş elektrik altyapısı, Harvard ve MIT ile çok yakın çalışan araştırma üniversiteleri, en uygun yaşam koşulları ve en uygun vergi oranları gibi saymakla bitmeyen avantajların olduğu Nevada bölgesinin ziyaret edildiği heyetin B2B görüşmelerine, Nevada Vali Yardımcısı Mark A. Hutchison’un, Nevada Bölgesi Ulaştırma Komisyonu Genel Müdürü Tina Quigley’in katılmaları ve Akıllı Şehirler projeleri hakkında sunum ve açılış konuşmaları yapmaları heyetin kamu tarafından sahiplenildiğinin başka bir göstergesi oldu.

Heyet son gününde Google, Amazon, Ebay, Sony gibi önemli şirketlerin veri merkezi konumunda bulunan Switch Data Center’ı ziyaret ederek, bu veri merkezi etrafında kümelenmiş eko sisteme giriş yapmak üzere temaslarda bulundu.Yapılan bir başka önemli ziyaret de Hyperloop One projesi oldu. İstanbul-Ankara arası mesafeyi 20 dakikaya düşürebilecek, yeni nesil manyetik kaldırım gücüne sahip dünyanın en hızlı tren projesi ile ilgili yapılan sunum katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

TET | Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği hakkında: http://tet.org.tr/

TET’in ana hedefi üyelerinin yurt dışı pazarlara açılışını kolaylaştırıcı faaliyetler yürütmektir. 1991 yılında kurulan Birlik, 7000’nin üzerinde üyeye sahiptir. Üyeleri yıllık 12 Milyar $ ihracat yapmaktadır.

FASELİS

banner119
Anahtar Kelimeler:
Tetsoft
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108