iPhone 14 Bu Yıl Çıkıyor, Şarj Sorunu Tarih Olacak!

Apple, bu yıl piyasaya süreceği iPhone 14 modellerinde şarj ömrüne odaklanacak. İşte, yeni iPhone serisinden beklenenler!

25 Şubat 2022 Cuma 13:59
iPhone 14 Bu Yıl Çıkıyor, Şarj Sorunu Tarih Olacak!

Apple, bu yıl piyasaya süreceği iPhone 14 modellerinde şarj ömrüne odaklanacak. İşte, yeni iPhone serisinden beklenenler!

ABD'li şirket her sene yeni iPhone serisini çıkarır. 2021'de iPhone 13'ler piyasaya çıktı. Oldukça pahalı fiyatlarla gelen iPhone telefonlar gittikçe gelişiyor. Bu yılın son çeyreğinde de iPhone 14 modelleri çıkacak. Apple, yeni seride uzun pil ömrü ve hızlı şarja odaklanacak. iPhone 14'ler daha iyi bir işlemciyle donatılacak. Ve daha pek çok yeni gelişme olacak. İşte, iPhone 14 modellerinin beklenen özellikleri...

iPhone 14 Bu Yıl Çıkıyor, Şarj Sorunu Tarih Olacak!

Serideki tüm telefonların bazı özellikleri hakkında detaylar ortaya çıktı. iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinden oluşan yeni iPhone 14 serisi cihazlar, bazı ortak özelliklere sahip olacak.

Şirket 2021’de piyasaya sürdüğü, iPhone 13 serisinde Qualcomm'un 5G modemlerini kullanmıştı. Bu kez, iPhone 14 modellerinde ise TSMC'nin 6nm üretim teknolojisine dayanan 5G modemleri tercih edecek.

Yeni 5G modemler, Apple'ın şu anda kullandığı modemlere göre önemli ölçüde azaltılmış güç tüketimine sahip olacak. Yani daha az şarjla daha uzun pil ömrü hedefleniyor. Bu da iPhone 14 serisinin önceki modellere göre daha az güç tüketeceği ve daha uzun kullanım imkanı sunacağı anlamına geliyor.

iPhone'lar, kullanıcı bildirimlerine göre şarj problemlerini sıkça yaşıyor. Son dönemde iOS işletim sisteminin yaşattığı hatalar da giderilmeye çalışılıyor. Apple, Android rakiplerine kıyasla daha düşük bataryalar kullanmayı tercih ediyor. iPhone 11'lerde pilin hızlı tükenmesi ve şarjın çabuk bitmesi tepki alıyor.

ABD’li şirket, iPhone’larda batarya kapasitesini artırmak yerine işlemcinin güç tüketimini azaltmayı hedefliyor. Böylece şarj sorununu çözüme kavuşturmanın planlarını yapıyor.

iPhone 14 Modelleri Hangileri? Özellikleri Neler Olacak?

Apple, iPhone 14 modellerinde ilk defa yenilikler yapacak. Ekran çentiğinin yerini ön kamera için delikli ekran tasarımı alabilir. TSMC 6nm işlemciler ve 5G modemler geliyor. Serideki en üst model cihaz 2TB'a kadar depolama alanı sunacak. iPhone 14 Pro modelleri ise ilk kez 48 MP kamera ile gelecek. Yeni telefonlarda 120Hz ProMotion ekranlara yer verilecek. Fiziksel SIM kart yuvası çıkacak, yerine eSIM desteği gelecek. Nano SIM de öyle. Üst segment modellerde RAM kapasitesi 8GB'a kadar çıkarılacak.

banner119
Anahtar Kelimeler:
IPhone 14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108