İçme suyuna dev yatırım

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yapım çalışmaları devam eden 10 binlik su deposunun tamamlanmasıyla birlikte merkezdeki içme suyu kapasitesinin 21 bin tona ulaşacağını söyledi.

09 Mart 2017 Perşembe 11:08
İçme suyuna dev yatırım

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BUSKİ), Mustafakemalpaşa'daki içme suyu ihtiyacını karşılamak ve su kesintilerinde rezerv kapasitesini arttırmak için düğmeye bastı. BUSKİ tarafından Selimiye Mahallesi'nde 50 yıl önce yapılan 600 tonluk su deposunun yerine 2,6 milyon liralık yatırımla 10 bin metreküplük su deposu inşaatına başlandı.


İçme suyu rezervini 17 kat arttıracak depo inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 300, 400 ve 500'lük borularla getirilecek suların tevzi deposunda toplanarak, Mustafakemalpaşa merkezi ve Tatkavaklı Mahallesi'ne verileceğini söyledi. Arıza durumlarında 24 saate yakın su ihtiyacının karşılanacağı tesisin bu yıl içinde faaliyete başlayacağını belirten Başkan Sadi Kurtulan, "10 bin tonluk bu depo Mustafakemalpaşa için bir ilk olacak. Daha önceki 600'lük depoya yalnızca Sarp ve Çandere hattından su geliyordu. Şimdi kaynak sayısı arttırıldı. Kara Dere ve Tatkavaklı'daki 8 adet arsenik arıtmada eklendi. 10 binlik depo, su kullanımının yoğun olduğu zamanlarda önemli bir rezerv görevi görecek. 24 saat esaslı bir işletme olacak tesiste şu an temel kazımı hızla sürüyor. İmalatın inşaatında 6.500 metreküp beton kullanılacak" dedi.


Lalaşahin Mahallesi'ne de önümüzdeki günlerde 5 bin tonluk bir su deposu yapılacağını müjdesini veren Başkan Sadi Kurtulan, iki su deposunun tamamlanmasıyla birlikte 6 bin 600 ton olan su kapasitesinin 21 bin tona yükseleceğini dile getirdi.

Zengin su kaynaklarına sahip olan Mustafakemalpaşa'nın bu avantajını yatırımlarla halka sunduklarını kaydeden Başkan Kurtulan, "Mustafakemalpaşa 131 mahallesi ile Bursa'nın en büyük ve hızla gelişen bölgelerinin başında geliyor. Yalnız merkezde değil kırsal kesimde de bu tip teknik altyapı çalışmaları planlı bir şekilde sürüyor. Eski Kızılelma'da 500 ton, Doğanalan'da ise bin tonluk su deposu imalatları tamamlandı.

Bağlantılar ve çevre tanzimi yapılıyor. Bunların dışında Kosova ve Dallıca mahallerinde bin tonluk su deposu inşaatı devam ediyor. Yine Tatkavaklı ile Karakol Tepe'ye de binlik depo kurulacak. Sadece bu yatırımlar 7 milyon lirayı buluyor. BUSKİ ile birlikte kesintisiz ve sağlıklı içme suyu yatırımlarına aralıksız devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108