San Jose Pinula kimsesiz kızlar yurdunda 21 kız yanarak öldü

Guatemala’da kimsesiz ve tacize uğramış kızların kaldığı yurtta kızların başlattığı protestolar sırasında çıkartılan yangında en az 21 kızın öldüğü bildirildi.

09 Mart 2017 Perşembe 11:03
San Jose Pinula kimsesiz kızlar yurdunda 21 kız yanarak öldü

Kız yurdunda çıkan yangında 21 kızın ölmesi üzerine Guatemala’da 3 günlük yas ilan edildi.

Guatemala’nın başşehri Guatemala City’nin 25 kilometre güney batısında bulunan San Jose Pinula belediyesi’ne ait yurtta çıkan yangında ölen kızların yakınları binanın çevresinde toplandı.

Guatemala Sosyal Refah Ajansı Başkanı Carlos Rodas, taciz iddiası ve hayat şartlarının kötülüğünden şikayet eden gençlerin yurttan kaçmak için isyan çıkartmaya başladıklarını, yerel saatle 9 civarında, bazı gençlerin yataklarını ateşe verdiğini söyledi.

Yakınlardaki iki hastaneye kaldırılan yaşları 13 ila 17 arasındaki 42 yaralının çoğunun ikinci ve üçüncü derecede yanığa maruz kaldıkları ifade edildi. Bazı yaralıların hayatı tehlikesi olduğu belirtildi.

Guatemala Milli Polis Başkanı Nery Ramos, toplum polisinin, tacize uğramış, evsiz ve gidecek yerleri olmayan ve tutuklama merkezlerinde cezalarını tamamlamış genç kızların barındırıldığı evde hayat şartlarından şikayetçi olan genç kızların çıkardığı isyanı bastırmak için gönderildiğini,

40 kızın kaçtığını ancak daha sonra yakalandığını söyledi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve insan hakları savunucuları geçen yıl, evin kalabalık olması, fiziki ve cinsel taciz iddiaları sebebiyle evin kapatılmasını istediği belirtildi.

Guatema medyası, 400 kişi kapasiteli evde 500 kişinin barındırıldığını duyurdu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108