Mustafakemalpaşa’da geleceğin dahileri yetişiyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi gençlerin ilgi duydukları alanlarda kendilerini keşfetmesi ve yeteneklerini geliştirmesi için düzenlediği kurslarla geleceğin dahi çocuklarına ışık tutuyor.

11 Mart 2022 Cuma 13:19
Mustafakemalpaşa’da geleceğin dahileri yetişiyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi gençlerin ilgi duydukları alanlarda kendilerini keşfetmesi ve yeteneklerini geliştirmesi için düzenlediği kurslarla geleceğin dahi çocuklarına ışık tutuyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında Bilim ve Sanat Merkezinde “Ressam Robot” çalıştayı yapıldı.

Üretile bilirliği ve hayal gücünü geliştirmek, yönergelere grup çalışması ruhu ile hareket edebilmek, sıralı montaj becerisi kazanma, el ve göz koordinasyonu kazanılabilmesi, elektrik enerjisini mekanik enerjiye döndürebilmesi projenin kazanımları arasında yer alıyor.

Bilim sınıfında ilkokuldan liseye kadar her yaş grubundan öğrenci yer alırken kursta mekanik ve bilimsel yeteneğe sahip olan robot yapımı öğretildi. Hayal güçlerini geliştirerek, üretim yapabilmeleri hedefiyle karton bardak, spatula, duy, pil, güç motoru ve kalemlerle ufak bir robot oluşturan öğrenciler yaptıkları robota kâğıt üzerine şekiller çizdirdi. Grup çalışmalarını başarıları bir şekilde tamamlayan öğrencilerin “ben yapabildim” duygusu gözlerinden okunurken yaptıkları robotları heyecanla evlerine götürdüler.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Hayal gücü ve üreticilik yönlerini geliştirebilmeleri için çocuklarımızın her zaman yanındayız. Her anlamda eğitime destek vermeyi sürdürüyoruz. Mustafakemalpaşa’da geleceğin dahi çocukları ve bilim insanları yetişiyor. Evlatlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

banner119
Son Güncelleme: 11.03.2022 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108