"Vajinismus, sıkıntılı bir tedavi değil"

Dr. Murat Ulusoy, son yıllarda sıkça rastlanan cinsel problemlerden biri olan ve birçok kadının hayatını olumsuz etkileyen vajinismus hastalığı ile ilgili "Hastalığın tedavisinde uygun olmayan yaklaşımlar ve eklektik (seçmeci) olmayan tedavi yöntemleri nedeniyle terapiste giden hastaların bir kısmı sonuca ulaşamıyor" dedi.

13 Mart 2017 Pazartesi 14:59
"Vajinismus, sıkıntılı bir tedavi değil"

Son yıllarda sıkça rastlandığı gözlenen ve birçok kadının önemli sağlık problemlerinden biri olan vajinismus ile ilgili 'Vajinismus tedavisinde hipnoz' kitabının yazarı Dr. Murat Ulusoy, konuyla alakalı açıklama yaptı. Hastalığın ilişki sırasında kadının; korku, kaygı, panik hali gibi tepkilerinden biri yada birden fazlası ile gerçekleştiğini söyleyen Ulusoy, bilinç dışı ilişkiden kaçınma duygu ve davranışı olarak tanımlandığını, görülme sıklığının ise her gün arttığını söyledi.

Yoğun ve baskılayıcı duygular, cinsel şiddet ve travmalara maruz kalarak büyüyen neslin, farkına varmadan kendi zihinlerine hastalığının duygu veya davranış tepkilerini ektiklerini söyleyen Dr. Ulusoy, "Hastalığın tedavisinde uygun olmayan yaklaşımlar ve eklektik (seçmeci) olmayan tedavi yöntemleri nedeniyle terapiste giden hastaların bir kısmının sonuca ulaşamıyor. Bu problemi yaşayan hasta popülasyonu arttı. Vakalarda muhafazakarlaşan yapının, çocuk istismarlarının, kadına taciz ve şiddetin giderek artması sonucunda kadınlarda bilinç dışında cinselliğe karşı istem dışı bir tepki ve koruyuculuk kalkanı oluşturdu. Her kadın doğuştan anaç ve ilişki yaşayabilecek zihinsel seviyeye sahip. Ancak kız çocuğunun büyüme ve gelişme evrelerinde çevrenin olumsuz dokusu, hastalığın tıpkı bir örümceğin ağ örmesi gibi zihni esir alarak ve kadının doğuştan getirdiği yaşanabilir cinsellik kavramını engelliyor" şeklinde konuştu.

"Tedavi birçok kadının zihninde büyüttüğü kadar sıkıntılı bir tedavi değil"

Dr. Murat Ulusoy hastalığın, korkularla büyütülenlerde, cinselliğin tabu olarak algılandığı durumlarda, çocuklara taciz ve tecavüzlerin sık olduğu toplumlarda, baskıcı bir rejimle yönetilen ailelerde ya da topluluklarda ve muhafazakar ülkelerde daha sık görüldüğünü belirterek tedavisi ile ilgili şunları söyledi: "Kadınların hayatını kabusa çeviren vajinismus; korku, kaygı, panik hali, travmalar, olumsuz hikayeler, koruyucu düşünceler ve kasılmalar hipnoz teknikleri ile ortadan kaldırılabiliyor. Hastalığın tedavisi birçok kadının zihninde büyüttüğü kadar sıkıntılı bir tedavi değil. Hipnoz teknikleri ile bedensel gevşeme ve kendine güven sağlandığı için tedavi süreci hem kısalmakta hem de kolaylaşıyor".

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Vajinismus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108