Meme Kanserinden Korkmamalısınız ! İşte Sebepleri

Kadınlarda en sık görülen kanser tipi olan meme kanseri, pek çok kişi için korkulu rüyası olsa da erken tanı konduğunda tamamen tedavi edilebiliyor. DoktorTakvimi.com doktorlarından Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekiyor ve hastalığın erken dönemde tespiti için tavsiyelerde bulunuyor. Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde herkesi bilinçli olmaya davet ediyor.

30 Ocak 2018 Salı 00:50
Meme Kanserinden Korkmamalısınız ! İşte Sebepleri

Kadınlarda en çok görülen kanser tiplerinin başında meme kanseri geliyor. Meme kanseri çoğu insan için korkulu rüya olsa da erken teşhiste tamamen tedavi edilebilir. Meme Kanseri tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Doktor Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde herkesi bilinçli olmaya davet ederek meme kanserinin belirtilerini ve tavsiyelerini sıralıyor. 

Erken teşhis hayat kurtarıyor!

Yüzde 80’i süt kanallarında, yüzde 20’si ise süt bezlerinde gelişen meme kanserinde, kök alan kanser hücrelerinin büyümesi oldukça zaman alıyor. Erken teşhis konmadığı ve hastalık ilerlediği takdirde kan ve lenf yoluyla tüm vücuda yayılıyor. Bu nedenle tanının hastalık yayılmadan önce erken dönemde konması hayat kurtarıyor. Doktor Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, tanı ne kadar erken konursa tedavinin başarı şansının da o kadar yüksek olduğunu söylüyor. 

Belirtileri neler?

Memede ya da koltuk altında ele gelen kitle, meme başından kanlı ya da kansız akıntı, meme derisinde ödem, kızarıklık ya da portakal kabuğu görüntüsü, meme başında çekilme gibi belirtiler olduğunda mutlaka doktor muayenesinden geçmek gerekli. DoktorTakvimi.com doktorlarından Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, her kadının 20 yaşından sonra mutlaka kendi kendini muayene etmesi gerektiğini belirtiyor. Kişinin kendi kendine yapabileceği meme muayenesi için en uygun dönem ise adetten sonraki ilk hafta. 

Eğer kişi 40 yaş altındaysa ve meme kanserinden şüpheleniyorsa mutlaka bir doktor muayenesinden geçmeli. Doktor Genel Cerrah Doç. Dr. Osman Yıldırım, 40 yaş üstü kadınların ise mutlaka yılda bir kere doktor muayenesinden geçmesi gerektiğinin altını çiziyor.

FASELİS

banner119
Son Güncelleme: 30.01.2018 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108