"Sezaryen ile doğum oranlarını indireceğiz"

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz, sezaryen ile doğuma savaş açtıklarını belirterek, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

09 Mart 2017 Perşembe 16:21
"Sezaryen ile doğum oranlarını indireceğiz"

Balıkesir'de sezaryenle doğum oranlarının yüksek seyrettiğini belirten Kocaöz, "Bu oranların kabul edilebilir düzeylere indirilmesinde tüm kesimlerin sorumluluk alarak hareket etmesi gerekiyor. Özel hastanelerde çalışan ebelere eğitim verdik, şimdi de kamu hastanelerinde normal doğum konusunda pratik eğitim alarak deneyimlerini arttırmalarını sağlayacağız" dedi.


Özel hastanelerde çalışan 15 ebeye yönelik eğitim çalışmalarında bulunduklarını ve il bazındaki bütün hastanelere Gebe Bilgilendirme Sınıfı aracılığı ile anne adaylarına eğitim verileceğini belirten Kocaöz, "27-28-29 Mart tarihlerinde özel hastane çalışanlarımıza eğitim vereceğiz. Yıl sonuna kadar özel hastanelerimizin tümünde sertifikalı "Gebe Bilgilendirme Sınıfı" eğitmeni bulunacak. Bütün çabamız, anne adaylarının bebeklerini sağlıklı yollarla dünyaya getirmelerini sağlamak" dedi.


Türkiye'de ortalama 2,14 olan doğurganlık hızının Balıkesir'de 1,64 olduğunu belirten Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz, Balıkesir nüfusunun hızla yaşlandığını belirterek, "Nüfusun kendini yenileyebilmesi için, doğurgan çağdaki her kadının ortalama 2,10 çocuk doğurması gerekmektedir. Sezaryen ile doğumların yüksek olmasının da bu duruma büyük bir etkisi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü sezaryen ile doğumlar doğum sayısının da azalmasına neden olmaktadır.

İlk doğumunu sezaryen ile yapan anne, ikinci gebeliği sezaryen ile doğum esnasında yaşadığı sıkıntılar sebebiyle düşünmemekte veya ikinci doğumunu da sezaryen ile doğum yapmaktadır. Bu da normal doğumla sorunsuz 4-5 doğum yapılabilecekken sezaryen ile doğum yeni doğan bebek sayısının azalmasına neden olmaktadır" dedi.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
SezaryenSezaryenla Doğum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108