Hamilelere Soğuk Uyarısı

Kış ayları, gerekli önlemler alınmazsa hastalıklara davetiye çıkarıyor.

31 Aralık 2016 Cumartesi 23:01
Hamilelere Soğuk Uyarısı
Hamilelik gibi bağışıklık sistemini korumanın çok önemli olduğu dönemlerde ise daha da dikkatli olmak gerekiyor. Özel Medicabil Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Op. Dr. Recep Doğanlar, anne adaylarına soğuk hava ile ilgili uyarılarda bulundu.
 
Kış mevsiminin, vitamin ve mineral kaynağı olan sebze ve meyvelerin çeşitliliği açısından zengin bir süreç olmasının sağlıklı bir gebelik için şans olduğunu söyleyen Op. Dr. Doğanlar, “Kış aylarında yağlı ve fast-food tarzı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bu durum bebeğin sağlığına zarar verdiği gibi hamilelerde kontrolsüz kilo alımına neden olur” dedi.
 
Op. Dr. Doğanlar, kış aylarında hamilelerin dikkat etmesi gereken konulardan birinin de sağlıklı havalandırma olduğunu kaydetti. Yetersiz havalandırmanın bulaşıcı hastalıkların daha kolay yayılmasına yol açtığına dikkat çeken Op. Dr. Doğanlar, “Yaşanılan ortamı sık sık havalandırmak, gebelerin daha fazla temiz hava solumasını sağlar. Öte yandan soğuk havayla birlikte tembelleşen vücudun, meditasyon, pilates ve açık havada yürüyüş gibi çeşitli egzersizler yapılarak aktif hale getirilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.
 
TUZLU SU BAZLI SPREYLER KULLANILABİLİR
 
Grip sezonunda hamileliği 14. haftayı aşan anne adaylarının aşı yaptırması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Doğanlar, “Gribe yakalanılırsa, yatak istirahati ve bol sıvı tüketimi yapılmalıdır. Yüksek ateş, boğazda ağrı, eklem ağrısı, geçmeyen öksürük durumlarında mutlaka doktora danışılmalıdır. Burun akıntısı olan gebeler, boğaz ve akciğer enfeksiyonuna daha fazla yatkındır. Tuzlu su (okyanus suyu, vs.) bazlı spreylerin kullanılmasında sakınca yoktur” ifadelerini kullandı.
 
GEBELERDE DEPRESYON RİSKİ YÜKSEK
 
Kış mevsiminde naylon ve sentetik kumaşların zarar verdiğini kaydeden Op. Dr. Doğanlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gebeler genellikle pamuklu ve yünlü kıyafetleri tercih etmelidirler.  Kış mevsiminde gebeler, depresyona daha fazla yatkındır. Bu nedenle, temiz havada yürüyüş, seyahat, aile ve arkadaş ziyaretleri depresyona girmeyi engeller. Hamileler ayaklarını soğuktan koruyacak, duruşu destekleyecek, tabanı rahat ve kaymayan bir ayakkabı kullanmaya dikkat etmelidirler. Cilt kuruluğu ve ciltte oluşan çatlaklar, hamilelikte enfeksiyon riskini arttırır. Bu nedenle el ve yüz yıkanırken soğuk su yerine ılık su ile yıkanmalı ve nemlendirici kremler kullanılmalıdır.”

BPR

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108