Torba yasayla Gemlik'te dönüşüm müseccel edildi

Yeni torba yasa kapsamında, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 25’inci maddesinde kamuoyunda tereddüt yaratan “nakledilmesi” ibaresi değiştirildi.

13 Mart 2018 Salı 16:09
Torba yasayla Gemlik'te dönüşüm müseccel edildi

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Türkiye’de İlk defa deprem olmadan önlem almak İçin somut adım atıldı, bu da Gemlik'e nasip oldu. Bu düzenleme Gemlik için önemli bir fırsattı. Gemlik’in bir başarısıydı. Önemli bir çalışma süreci ve çaba sonrasında, Gemlik'in adına KHK çıkarıldı. 696 Sayılı KHK'da yer alan 'Nakil' kelimesi, suiistimal edildi. Siyasi mülahazalar ve söylemler bankaları tedirgin etti kredi hususunda problemler yaşandı. Emlak sektörü de ister istemez bu durumdan olumsuz etkilendi. Gemlik'in önünü açan bir düzenlemenin daha fazla polemik konusu olmaması için, emlak sektörünün ve bankacılık sektörünün kaygılarını gidermek için, Torba Yasa ile KHK'da yer alan 'Nakledilmesi' ibaresi; dönüşüm ve yeni yerleşim olarak değiştirildi. Böylelikle en baştan beri telaffuz ettiğimiz ve yapmayı düşündüğümüz dönüşüm ve yeni yerleşim ibaresi yasaya eklenmiş oldu. Gemlik'te evvelce başladığımız ve uyguladığımız dönüşüm, resmiyet kazanmış oldu. Gemlik için deprem olmadan önlem almaya yönelik özel yasa çıkaran Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu'na, Bakanlarımıza, bölge milletvekilimize ve tüm milletvekillerimize, çok teşekkür ediyorum. Artık Gemlik'in önü de açık ufku da açık. Merkezi Hükümet, Büyükşehir ve Belediyemiz yatırımlarıyla her gün daha da yaşanabilir hale gelen Gemlik’imiz bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Gemlik halkımıza ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

GEMLİK BLD

banner119
Son Güncelleme: 27.07.2018 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108