Çanakkale’de Pediatrik Ergoterapi Ünitesi açıldı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Pediatrik Ergoterapi Ünitesi açıldı.

08 Mart 2022 Salı 14:02
Çanakkale’de Pediatrik Ergoterapi Ünitesi açıldı

Devlet Hastanesinde kurulan pediatrik ergoterapi ünitesinde 0-10 yaş aralığındaki özgül öğrenme güçlüğü, down sendromu, otizm spektrum bozukluğu gibi birçok engel grubuna sahip çocuğa hizmet verilecek.

Bu terapi hizmeti çocuğun ihtiyacı ve motivasyonu göz önünde bulundurularak verilecek.

Terapi; duyu-algı-motor bütünleştirilmesi, günlük yaşam aktiviteleri eğitimi, ince ve kaba motor aktiviteler, akademik becerilere yönelik aktiviteler, iletişim ve etkileşim becerileri, dikkat, hafıza, görsel algı, el göz koordinasyonu, denge, praksis becerileri, bilateral integrasyon, oyun aktivitelerine katılım gibi alanları içeriyor. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan 3 Ergoterapist ile danışanlara hizmet verilecek.

Törenle gerçekleştirilen ünitenin açılışına; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Sağlık Müdürü Op. Dr Gökhan Baştürk, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, kurum müdürleri ve hastane yöneticileri katıldı.

Ergoterapi Ünitesi yapımına bağışlarıyla katlıda bulunan Bayrak ailesine Vali İlhami Aktaş ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu tarafından plaket verildi.

banner119
Son Güncelleme: 08.03.2022 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108