Bursa Musababa (Yıkık Minare) Camii

Bursa Musababa (Yıkık Minare) Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

16 Ocak 2017 Pazartesi 11:18
Bursa Musababa (Yıkık Minare) Camii
Musababa Mahallesi'nde bulunan caminin ilk yapılış tarihi bilinmemek­tedir. 1978 tarihinde cami derneği ve halk tarafından eski temelleri üzerine, eski yapısına uygun olarak taştan yeniden yaptırılarak, aynı yıl ibadete açıl­mıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. Yaklaşık 1000 m2 arsa üzerine yaptırılan caminin iç alanı 360 m2'dir. Kubbeli tarzda yapılan caminin bir minaresi bulunmaktadır.



Minaresi uzun süre yıkık kaldığından dolayı halk arasında "Yıkık Minare Camii" olarak da bilinmektedir. Yapı 1997 yılında genişletilmiştir. Caminin ön tarafında Mu­sababa Hazretleri'ne ait olduğu zannedilen bir türbe bulunmaktadır. 375 kişilik cemaat kapasitesine sahip olan camide, vakit namazlannda 95. cuma namazlarında 350, bayram namazlannda ise 500 kişi ibadet et­mektedir. Camide bir imam-hatip görev yapmaktadır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Son Güncelleme: 16.01.2017 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108