Bursa Namazgah Camii

Bursa Namazgah Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

18 Ocak 2017 Çarşamba 11:20
Bursa Namazgah Camii
Türkiye’de Açık namazgah olarak inşa edilmiş olan yapıların ilki ve en güzelidir. 14. yüzyıl yapısı olan Açık Namazgah’ın, Kara Timurtaş Paşa’nın oğlu Umur Bey tarafından  yaptırıldığı bilinmektedir. Yapıldığı dönemde, Bayram, Cuma günleri ve sefere  çıkılırken namaz kılmak, dua etmek amacıyla kullanıldığı bilinmektedir.

Mermer kaplı bir zemin üzerinde yer alan yapının Güney duvarında bir mihrap nişi ve iki yanında alanıda sınırlayan, basamaklı minberi, ve yine basamakla çıkılan kürsüsü bulunmaktadır.
    
Bu gün, Namazgah Dinlenme Parkı içerisinde yer alan  Açık Namazgah bir dönem metruh durumda iken, bugün yapılan çalışmalar ile Namazgaha asıl işlevi yeniden kazandırılmıştır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Son Güncelleme: 18.01.2017 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108