Dağ bölgesine ´can suyu gibi´ yatırım

Ekonomik tetiklemeyi sağlamak için Bursa şehir merkezinin yanı sıra dağ bölgelerinde de birbirinden etkili yatırımlar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın gelişmesi hedefiyle Büyükorhan’da hizmete aldığı tesise Amerika’dan limusin ve şarole ırkı 174 adet düve getirdi.

08 Mart 2017 Çarşamba 13:20
Dağ bölgesine ´can suyu gibi´ yatırım

Sektörde ‘üstün ırk’ olarak kabul edilen ve etçil olmalarıyla tanınan düveleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yetiştirilecek hayvanlarla et piyasasını dengede tutmak ve bölge üreticisini desteklemek istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Tarım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş’la birlikte 500 hayvan kapasiteli üretim tesisi faaliyete açarak incelemelerde bulundu. Bütünşehir uygulamasıyla birlikte yerelde yeni bir dönem yaşandığını belirten Başkan Altepe, bir yandan şehir merkezindeki yatırımlarla ilgilenirken diğer yandan kırsal kesimin gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu alandaki faaliyetlerden birinin Büyükorhan’da açtıkları damızlık düve üretim merkezi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, gerçekleştirdikleri yatırımla özellikle et konusunda yaşanan sıkıntıya çare bulmak ve et piyasasındaki dengeyi sağlamak, üreticinin daha faza kazanıp köyden kente olan göçü engellemek istediklerini ifade etti.

Bu nedenle Amerika’dan 174 adet düve getirdiklerini ve Büyükorhan’daki tesiste besiye aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Bu düveler üstün ırk limusin ve şarole cinsinden. Bunlarla burada artık bir üretim merkezi oluşturduk. Bu merkezimizde artık düveler gelişecek, büyüyecek daha sonra çoğalmış olacak. Hedefimiz buradan piyasaya kaliteli et sunabilmek ve et fiyatlarının düşmesi konusunda katkı sağlayabilmek. Asıl amaç ise hayvancılıkla uğraşan hemşerimize destek olmak. Onun için bu merkezi açtık” dedi.

Başkan Altepe, damızlık düve üretim tesisinin büyümeye elverişli bir alanda kurulduğunu belirtti. Gelen taleplere ve oluşturulan pazara göre yapılacak ek yatırımlarla birlikte kapasitenin istenilen seviyeye çekilebileceğini vurgulayan Başkan Altepe, talep eden vatandaşlara buradan hayvan satışlarının olabileceğini ifade etti. Devam edecek yatırımlarla birlikte dağ bölgelerindeki hayvancılığı daha etçil ve verimli cinslere kaydırmak istediklerini anlatan Başkan Altepe, “Bu düveler beslenmelerine göre en fazla et alabilen cinsten. Çok yüksek verimle sahipler. Onun için merkezimizi kurduk ve bunları ithal ettik. Şimdi tek hedefimiz bu ırkların burada çoğaltılması ve üreticimizin desteklenmesi. Tüm çiftçilerimiz, üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılan yatırımın dağ bölgelerinin kaderini değiştireceğini söyledi. Bu yönde belediye olarak gerçekleştirdikleri talebin geri çevrilmediğini ve devi tesisinin kısa sürede hizmete alındığını kaydeden Başkan Altepe, “Çok doğru bir karar verildi. Büyükorhan halkı adına başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bölgemiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

BBB

banner119
Son Güncelleme: 08.03.2017 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108