Marula Nedir ? Marula Ağacı ve Marula Bitkisi Hakkında Bilgiler

Güney Afrika'da yetişen ve Marula, (Sclerocarya Birrea) olarak bilinir. Mango, Kaju ve Antep fıstığı ile aynı Anacardiaceae ailesinden gelen Marula, Likör (Amarula) yapımında kullanılılır.

19 Eylül 2021 Pazar 23:54
Marula Nedir ? Marula Ağacı ve Marula Bitkisi Hakkında Bilgiler

Dünya üzerinde milyonlarca bitkinin yetiştiğini hepimiz bilmekteyiz. Fakat bazı bitkiler var ki bunlar hakkında hiçbirimizin bilgisi bulunmamakta. Bu bitkiler arasında olan ve Doğurganlığın Sembolü ve Evlilik Ağacı olarak kabul edilen Marula Ağacı, tarihteki araştırmalara göre 10 bin yıl öncesine dayanmakta.

Yerli halk arasındaki kadınlar doğacak çocuklarının cinsiyetini belirlemek istediklerinde Erkek Çocuk için Erkek Marula Ağacı kabuğunu, Kız Çocuk istiyorlarsa da Kız Marula Ağacı Kabuğu kaynatarak içecek hazırlıyorlar.

Marula Ağacı

Afrika'nın botanik hazineleri arasında yer alan ve en büyük bitkilerden olan Marula Meyvesi Ağacı, kuraklığa çok dayanıklı olması sebebiyle binlerce yıldır yerli halk tarafından tercih edilmektedir.

Güney Afrika dışında Madagaskar ile Sudan-Sahra arasında bulunan savan ve ormanlık kesimlerde de etiştirilen Marula Ağacı, kuraklığa karşı dayanıklılığı sebebiyle son yıllarda İsrail ve Hindistan'nın bazı bölgelerinde de yetiştirilmeye başlanmıştır.

Doğal ortamında 18-22 metre yüksekliğe ulaşabilen Marula Ağacı, tozlaşma sağlayabilmesi için Erkek-Dişi ağaçlar birbirine yakın olması gereken bir ağaç türü olarak biliniyor.

Marula Meyvesi Nedir ? Marula Meyvesinin Özellikleri

Vitamin ve mineraller açısında oldukça zengin sayılan Marula Meyvesi, keskin aromalı, sulu ve ekşi bir meyvedir.

Marula, içersinde Portakal ile kıyaslandığında 8 kat daha fazla C Vitamini içermektedir.

Meyve içersindeki çekirdeklerinden elde edilen yağın önemli cilt ürünü olarak kullanıldığı belirtilen Marula Meyvesi hakkında internette meyveyi yiyen hayvanların sarhoş olduğuna dair bir çok haber bulunmaktadır.

Marula hakkında bir diğer bilgi ise Amarula ismindeki Likör'ün Dünya'da en fazla satılan 2. Likör olduğudur.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108