Meteoroloji Bu İllerde Kuvvetli Yağış Uyarısı Yaptı!

Son dakika… Meteoroloji uyardı! O illerde kuvvetli yağış bekleniyor. İşte, illerin günlük hava durumu raporu…

22 Şubat 2022 Salı 09:47
Meteoroloji Bu İllerde Kuvvetli Yağış Uyarısı Yaptı!

Son dakika… Meteoroloji uyardı! O illerde kuvvetli yağış bekleniyor. İşte, illerin günlük hava durumu raporu…

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların ağırlıklı olarak yağmur ve sağanak halinde gelmesi bekleniyor. Trakya ve Antalya civarında yer yer gök gürültülü sağanak yağış, Doğu Anadolu'nun doğu kesiminde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Yağışlar en kuvvetli şekilde şu illerimize gelecek: Trakya bölgesi, Aydın, İzmir, Muğla, Adana, Osmaniye, Hatay, Burdur, Isparta, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Gaziantep.

Orta kuvvette yağışlar şu illerimizde bekleniyor: Antalya'nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya), Aksu, Serik ve Manavgat.

Bugün iç ve doğu kesimlerde buzlanma, don, yer yer sis ve pus bekleniyor. Çığ tehlikesi olan iller ve bölgelerimiz: Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri, İç Anadolu (Konya, Karaman ve Niğde, Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu.

Hava sıcaklığı Karadeniz’in tüm kıyı illerinde 1 ila 3 derece artacak. İç Ege ve Göller yöresinde 1 ila 3 derece düşecek. Diğer illerde önemli bir değişiklik olmayak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren ve akşam saatlerinde il geneli yağmurlu -16 derece.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gün boyu devam eden aralıklı yağmurlu – 13 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı. Yağışların güney ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor -18 derece.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gün boyu sağanak ve gök gürültülü yağışlı -17 derece.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu geçecek -18 derece.

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak-16 derece.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinden itibaren kar yağışlı -3 derece.

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor -13 derece.

banner119
Anahtar Kelimeler:
Hava DurumuMeteoroloji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108