Çeyrek asırdır aynı yerde "koku" satıyor

Tekirdağ'da yaşayan 74 yaşındaki Nuri Ersöz, 25 yıldır aynı yerde koku satarak geçimini sağlıyor.

09 Nisan 2017 Pazar 11:33
Çeyrek asırdır aynı yerde "koku" satıyor

Soğuk sıcak dinlemeden her sabah gün ağarmadan Çınarlı Mahallesi'ndeki evinden ekmek parasını çıkarmak için yollara düşen Ersöz, yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Zahiri Ahmet Efendi Cami önündeki köşesine yürüyerek gidiyor.

Ersöz'ün, çantadan yaptığı tezgahında misk, gül, papatya, yasemin, leylak gibi  20 çeşit koku bulunuyor. İlerleyen yaşına rağmen her gün aynı tempoyla çalışan Ersöz, 5 çocuğunu yetiştirdiği mesleğiyle, evlatlarının evlenmesinin ardından eşiyle geçimini sağlıyor.

Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır aynı köşede koku satıcılığı yaptığını söyledi.

Çalışmak için 50 yıl önce Trabzon'un Akçaabat ilçesinden Tekirdağ'a geldiğini aktaran Ersöz, "Ben 1943 Akçaabat doğumluyum. 50 yıl önce iş bulmak çalışmak için Akçaabat'tan buraya geldim. Geçimimi sağlamak, evime ekmek götürmek için çalışmak zorundaydım. Çeşitli mesleklerde çalıştım. En son da koku satmaya başladım. 25 yıldır da bu işi yapıyorum.  Çok şükür ekmeğimi çıkarıyorum." şeklinde konuştu. 

Koku fiyatlarının boyutuna göre 3 ile 5 lira arasında değiştiğini belirten Ersöz, genellikle müşteri kitlesini yaşlılar oluştursa da gençlere göre de güzel kokular olduğunu vurguladı.

Sabahın erken saatlerinde, günün ilk ışıklarıyla evinde çıktığını dile getiren Ersöz, şöyle devam etti:

"Günün ilk ışıklarıyla birlikte, Çınarlı Mahallesindeki evimden yürüyerek köşeme geliyorum. Gelip burada namazımı eda ediyorum. Sonra tezgahımı açıyorum. Rızkımı bekliyorum. Binlerce kez şükürler olsun Allah'ıma aç değiliz, açıkta değiliz. Ekmeğimizi çıkarıyorum. Gençlere de çalışmalarını, sabretmelerini tavsiye diyorum. Ülkemizin her yeri bakir. Taşı toprağı altın. İnsanoğlunun çalıştığı takdirde başaramayacağı iş yoktur."

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108