BTM`den bilimsel eğitim reformu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin öğretmenler loncası yoğun ilgi görüyor. program kapsamında 5 gün sürecek uygulamalı arduino ile prototipleme eğitimi her branştan öğretmene ücretsiz verilecek.

16 Temmuz 2017 Pazar 09:34
BTM`den bilimsel eğitim reformu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim adamlarını yetiştirilmesi hedefiyle kentte kazandırdığı vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM), bilimsel eğitime katkıları sürüyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi klasik eğitim kalıplarının dışına çıkarak eğitimde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilimi topluma yaymak amacıyla öğretmenlere yönelik projelendirdiği “Öğretmenler Loncası” her branştan öğretmenin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Bilimi, çocuk ve gençlere sevdirerek gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurgulanan, eğitim tekniklerini geliştirmek adına pratik uygulamaları da içeren “Öğretmenler Loncası” ile her branştan öğretmenin teorik ve pratik uygulamalarla deneyim kazanması hedefleniyor.

Yeni tekniklerle informal eğitim

Öğrencilerin ve çocukların bilimsel gelişiminde, formal eğitime alternatif olarak informal eğitimi esas alan BTM’nin “Öğretmenler Loncası”, yeni öğretim yöntemi stratejileri geliştirmesine de fayda sağlıyor. “Öğretmenler Loncası” ile bilimsel kültürün artırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Ücretsiz eğitimi

Bilimsel eğitimin yaygınlaştırmak ve öğretmenlerin bilimsel anlamda donanımları attırmak adına projelendirilen “Öğretmenler Loncası” programında bu kez ilgi duyan her branştan öğretmene Arduino ile Prototipleme Eğitimi verilecek. Bilime merak duyan tüm öğretmenlerin başvurabileceği program 19-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerine da katkı sağlayacak olan Arduino ile Prototipleme Eğitimine katılmak isteyen öğretmenlerin www.bursabtm.org adresini ziyaret etmeleri yeterli olacak.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108