Bilimle Geleceğe Yön Veriyorlar

Bursa’da Bilim ve Teknoloji Merkezleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Bilim Elçileri Kulübü, sevgiyi, gülümsemeyi ve umudu aşılamayı kendilerine amaç edinerek çıktıkları yolda güzel projelerle yollarına devam ediyorlar.

26 Şubat 2018 Pazartesi 17:52
Bilimle Geleceğe Yön Veriyorlar

Çocukların ve gençlerin bilimle aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, bilimi eğlendirerek, sevdirerek, öğretmek için başlattıkları ‘’TEK UMUDUMUZ; ÇOCUKLAR GÜLSÜN’’ projesiyle Bursa’nın ilçelerini dolaşıyorlar. Proje kapsamındageçtiğimiz hafta gidilen okullar ise İnegöl’de bulunan Eskikaracakaya ve Gündüzlü İlk ve Orta Okulları ile Yenişehir’de bulunan Balibey Ortaokuluydu. Sınıflar bazında her öğrencinin uygulamalı bir şekilde yaptığı Deney(atölye), maker çalışmaları gerçekleştirildi. Çocukların en çok ilgilisini çeken ve etkileyen etkinlik ise tüm herkesin büyük bir hayranlıkla izlediği Bilim Avcıları ekibinin Bilim şovu oldu.

Bu güne kadar toplamda 8 ilçe ve 20 köy okulu dolaşan Bilim Elçileri Kulübü 2000’den fazla çocuğa uygulamalı bir şekilde atölye yaptırmayı başardı. Amaçları çocukların ilgisini çekmeyi, yarının dünyasında artan teknolojik gelişmelerden uzak kalmamalarını sağlamak, ilgi çekici uygulamalı deneyler ve atölye çalışmaları yaparak bilime karşı içlerinde saklı olan merak olgusunu açığa çıkartıp sorgulayıcı içsel duygularını kullanmalarını sağlamak.

Çeşitli atölye ve maker çalışmaları ile çocukları ilerleyen teknolojiye ayak uydurmalarını sağlayabilmelerini ve analitik düşünmelerine katkıda bulunuyorlar.

Geleceğe doğru güvenle koşan çocuklar için çalışan Bilim Elçileri Kulübü bölgesel ve ulusal çalışmalara el atacağının da haberini verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından desteklenen Bilim Elçileri Kulübü yeni projelerle daha çok çocuğa ve gence ulaşmayı hedefliyor.

BİLİM ELÇİLERİ

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108