Omicron'un Alt Varyantı BA.2 Hızla Yayılıyor!

Son dakika! DSÖ açıkladı; Omicron’un alt varyantı BA.2 tüm dünyada hızla yayılıyor. Peki, varyantın belirtileri neler? İşte gelişmeler…

25 Şubat 2022 Cuma 13:04
Omicron'un Alt Varyantı BA.2 Hızla Yayılıyor!

Son dakika! DSÖ açıkladı; Omicron’un alt varyantı BA.2 tüm dünyada hızla yayılıyor. Peki, varyantın belirtileri neler? İşte gelişmeler…

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada Covid-19 mutasyon varyantı olan Omicron varyantının çok hızlı bir şekilde tüm dünyada yayılan alt türlerinden biri de BA.2 varyantı. BA.2, diğer varyantlara göre çok daha fazla bulaşıcı. Neyse ki bir iyi haber de, dünya genelinde diğer varyantlarda vaka artışları yüzde 21 oranda düştü.

Omicron'un Alt Varyantı BA.2 Hızla Yayılıyor!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son tespit edilen BA.2 varyantının, diğer türlere göre daha bulaşıcı olduğunu açıkladı. Yazılı açıklama örgüte bağlı TAG-VE toplantısından sonra geldi. Omicron'un tüm dünyada en hızlı ve en fazla yayılan alt varyantları BA.1 ve BA.2’ye dair son sonuçlar değerlendirildi.

BA.2 alt varyantının çok hızlı bulaşması, onu endişe verici varyant olarak tanımlıyor. Sağlık yetkilileri şu an varyantı yakından izliyor. Ayrıca, Omicron varyantı da Kovid-19 varyantları arasında en hızlı yayılan en büyük ve tehlikeli varyant olarak belirtildi. Dünyada vaka sayıları son haftalarda düşse de, şimdi de BA.1 ve BA.2 alt varyantları tehlikesi başladı.

BA.2'nin genetik dizilimindeki başak proteini ve amino asitlerin, BA.1'den farklı olduğu açıklandı. Yani  BA.2'nin büyüme riski BA.1'den daha yüksek. Bunun sebepleri halen araştırılıyor, fakat bu risk, BA.2'nin diğer alt varyantlara göre daha bulaşıcı olduğu bir gerçek. Bu arada Omicron için iki aşı olmak halen çok önemli.

DSÖ'nün paylaştığı haftalık Kovid-19 tablosunda, 14-20 Şubat'ta Kovid-19 vaka ve ölüm artış oranının önceki haftaya kıyasla, sırasıyla yüzde 21 ve yüzde 8 düşüş gösterdiği bildirildi.

Belirtilen dönemde, Batı Pasifik Bölgesi'ndeki vaka oranları büyük ölçüde azaldı. Yüzde 29’luk düşüş bölgedeki halka rahat bir nefes aldırdı. Öte yandan, ölüm oranlarında ise Güney Doğu Asya ülkelerinde yüzde 37’lik, Kuzey ve Güney Amerika bölgesinde yüzde 9’luk, Avrupa'da yüzde 5’lik ve Doğu Akdeniz'de yüzde 4’lük bir düşüş görüldü.

18-25 Şubat arasında tüm dünya genelinde 12 milyon yeni virüse yakalanan vaka tespit edilirken, virüs sebebiyle 67 bin kişinin yaşamını kaybettiği kaydedildi.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108