Bursa'daki Suuçtu Şelalesi'nin Sonbahar Güzelliği Büyülüyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde fay hattının kırılmasıyla oluşan Suuçtu Şelalesi, sonbaharda yeşil ve sarının tüm tonlarına bürünüp binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

29 Ekim 2021 Cuma 10:06
Bursa'daki Suuçtu Şelalesi'nin Sonbahar Güzelliği Büyülüyor

İlçe merkezine 22, Bursa’ya 125 kilometre mesafedeki şelale, Muradiyesarnıç Mahallesi yakınında 13 kilometrelik Karadere üzerinde bulunuyor.

Karadere güzergahındaki irili ufaklı 60 şelale arasında yer alan Suuçtu Şelalesi, 36 metre yükseklikten dökülen suyunun yanı sıra çevresindeki güzelliklerle görenleri adeta büyülüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü Suuçtu Tabiat Parkı’ndaki şelaleye yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Gelin ve damatlar da fotoğraf çekimleri için bölgeyi tercih ediyor.

Doğal yürüyüş yolları ve alabalık tesisi de bulunan şelalenin olduğu bölge, çevresini saran kayın ağaçlarıyla temiz hava deposu olarak biliniyor.

Bölgeye yurt dışından özellikle Arap turistler ilgi gösteriyor. Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan’dan yılda yaklaşık 600 bin ziyaretçiyi ağırlıyor.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 29.10.2021 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108