Malazgirt’te “Çanakkale Zaferi” programı

Muş Alparslan Üniversitesi Malazgirt Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından “Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü” nedeniyle bir program düzenledi.

17 Mart 2022 Perşembe 16:50
Malazgirt’te “Çanakkale Zaferi” programı

Muş Alparslan Üniversitesi Malazgirt Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından “Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü” nedeniyle bir program düzenledi.

Malazgirt Kız Öğrenci Yurdunun konferans salonunda düzenlenen programa Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Malazgirt Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Adem Aktaş, Belediye Başkan Vekili Fesih Akkuş, Jandarma Komutanı Aydın Aydın, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, İlçe Müftüsü Emrah Demirtaş, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Burada konuşan Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, kahramanlık destanı Çanakkale Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran ruhun 107. yıl dönümünde yeniden anlaşılması ve değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu milletin yüz binlerce ferdinin şehitlik mertebesiyle ödüllenmesine de vesile olan Çanakkale Harbi, esasen Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasına da zemin olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malazgirt Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından program son buldu.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108