Mustafakemalpaşa`ya 360 Milyonluk Altyapı Yatırımı

Tüm ilçelerde yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ aracılığıyla bugüne kadar Mustafakemalpaşa ilçesinde 85 milyon TL’lik altyapı yatırımını hayata geçirirken, önümüzdeki 3 yıl içinde de 275 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa’daki eskiyen içme suyu hatlarını, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterler bağlamında sil baştan yenilediklerini ve ilçedeki su rezerv kapasitesini artırmak için yapılan içme suyu depolarının inşaatında da sona yaklaşıldığını söyledi.

26 Eylül 2017 Salı 21:15
Mustafakemalpaşa`ya 360 Milyonluk Altyapı Yatırımı

Bursa’da hayata geçirdiği yatırımlarla kentin yaşam kalitesini her geçen yıl daha da yukarılara taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımları yapmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa ilçesinde de daha sağlıklı bir yaşam için özellikle altyapı ve çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, özellikle ilçe halkının sağlıklı içme suyuna kavuşması amacıyla tüm içme suyu hatlarını Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun olarak yeniliyor. Bunun yanında ilçenin su rezervinin artırılması amacıyla yaptırılan 10 bin ve 5 bin metreküplük içme suyu depolarının inşaatları da büyük ölçüde tamamlandı.

Öncelik sağlıklı içme suyu

BUSKİ tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Söğütalan su kaynağından 500 milimetre çapındaki çelik borularla ilk kez ilçeye kazandırılacak olan 25 kilometrelik isale hattının 22 kilometrelik bölümü tamamlandı. Kalan 3 kilometrelik isale hattı ise ekim ayı sonu itibarıyla bitirilecek olup, ilçeye ilave su verilmiş olacak. Yine Çardakbelen’e yeni açılan 2 adet derin kuyu ve 300 milimetre çaplı çelik borularla imalatı gerçekleştirilen 600 metrelik iletim hattı tamamlandı. Tamamlanan hat üzerinden ekim ayı sonu itibarıyla su verilmeye başlanacak. 400 milimetre çapındaki asbest borulardan oluşan 17 kilometrelik eski Akarca iletim hattı, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterler bağlamında, 600 milimetrelik çelik borularla yenilendi. 250 milimetrelik eski asbest borulardan oluşan Suuçtu su alma yapısı, 500 milimetrelik çelik borularla yenileniyor. İsale hattı, Kasım ayı sonu itibarıyla işletmeye açılarak, su miktarında artış sağlanmış olacak. Mustafakemalpaşa merkezdeki 600 tonluk eski su deposu yıkılarak yerine inşa edilen 10 bin tonluk yeni depo yapımı devam ediyor. Depo, Kasım ayı içerisinde işletmeye açılacak. Böylece, depolardaki yüksek rezervli su sayesinde ilçe halkına kesintisiz su tedarik edilmiş olacak.

Toplam 360 milyonluk yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa ilçesinin Büyükşehir sınırlarına dahil olmasının ardından BUSKİ tarafından yapılan yatırımın 85 milyon TL’yi aştığını söyledi. Bursa’yı 17 ilçesiyle bir bütün olarak ele aldıklarını ve merkezde ne varsa tüm ilçelerde de aynı kalitenin yakalanacağını belirten Başkan Altepe, “Uluslararası kredi kuruluşları ve BUSKİ’nin öz kaynaklarından sağlanacak finansla önümüzdeki 3 yıllık süreçte Mustafakemalpaşa’ya yaklaşık 275 milyon liralık ilave altyapı yatırımı yapmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar sayesinde Mustafakemalpaşa, çevresindeki yerleşim bölgeleriyle birlikte sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacağı gibi altyapı sorunlarından da arındırılmış olacak” dedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108