Bilim Elçileri Minik Beyinlerle Buluştu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Araştırma Enstitüsü bünyesinde bulunan BİLİM ELÇİLER KULÜBÜ ‘’TEK UMUDUMUZ; ÇOCUKLAR GÜLSÜN’’ projesi kapsamında Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesine bağlı Güllüce ve Çaltılıbük köy okullarını ziyaret etti.

17 Nisan 2017 Pazartesi 10:05
Bilim Elçileri Minik Beyinlerle Buluştu

Okul müdürlerinin dost ve sıcakkanlı karşılamalarıyla birlikte yemekten sonra etkinliklere geçildi. Çocuklar Bilim Elçisi arkadaşların sunumuyla birlikte uygulamalı bir şekilde deneyleri yakından gözlemleyerek ve hissederek yaptı.

Deney yapımına ek olarak el becerilerini geliştirmeye ve takım çalışmasının önemini vurgulamaya yönelik ‘’maker’’ çalışması yapıldı. Deneyler ve Bilim Şovun ardından günün son etkinliği olarak Bilim Elçileri Kulübü Kültür Sanat Ekibinin sürpriz mini konseri yerini aldı. Konserde hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin eşlik etmesiyle birlikte eğlenceli ve renkli görüntüler yaşandı.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa EFE,Çaltılıbük İlk ve Orta Okulu Müdürü Arslan ALBAYRAK ve Güllüce İlk ve Orta Okulu Müdürü Ahmet YORDAM gerçekleşen etkinlik sonunda üniversiteli arkadaşların böyle güzel etkinliklerde yer aldıklarını görmeleri kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek okullarını ziyaret ettikleri için Bilim Elçileri Kulübü ekibine çok teşekkürlerini ilettiler. Bilim Elçileri bilim serüvenine ayak uydurarak yeni nesillerin gelişmesini ve bilimi sevdirerek eğlendirerek öğretmek adına çıktıları bu yolda her geçen gün kendilerine gelen taleplerin arttığını belirttiler.

İlköğretimden başlayarak toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma gücünü arttırmaya yönelik çalışmalar yapan Bilim Elçileri Kulübü, yaratıcılık ve analiz yeteneğini geliştirmeyi özendirmek üzere faaliyetlerde bulunuyor. Nüfus olarak daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyorlar.

Köy okullarında okuyup da şehirden uzak dezavantajlı konumda bulunan öğrenci arkadaşlarla etkileşime geçip onlara hem rol model oluyorlar hem de bilimin ışığında bilgiler vermeye devam ediyorlar. Yapacakları yeni etkinliklerde başarılar diliyoruz.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108