Kestel´deki cirit oyunları nefesleri kesti

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kestel’de gerçekleştirilen ‘Cirit Oyunları’ gösterileri nefesleri kesti.

19 Mart 2017 Pazar 14:03
Kestel´deki cirit oyunları nefesleri kesti

Bursa’da, cirit sporunun yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması hedefiyle gerçekleştirilen ‘Cirit Oyunları’, spor tutkunlarını Kestel’de bir araya getirdi. Gölbaşı Mevkii’nde yapılan organizasyonda, cirit sporcularının at üzerindeki muhteşem gösterileri organizasyona damgasını vurdu.

Gösterilere katılan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık, alanda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her dalına destek verdiklerini fakat ata sporlarının bunda ayrı bir yerinin olduğunu kaydetti. Ciritin yanı sıra okçuluk ve güreş gibi geçmişten gelen ve insana insan olma erdemliğini kazandıran spor dallarıyla özel ilgilendiklerini belirten Karlık, “Biz istiyoruz ki gençlerimiz de ata sporlarımızı öğrensin. Burası çok renkli bir ortam.

Manisa’dan gelen sporcularımız bile var. İnşallah bu tür organizasyonları desteklemeye devam ederek, kadim kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaracak ve asırlar boyu yaşamasını sağlayacağız” dedi. Başkanvekili Karlık, konuşmasında, organizasyonlara katılanların 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nü de tebrik etti.

Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Maksut Gürel ise Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle cirit spor oyunlarının her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini söyledi. Ciritin at üzerinde oynanan bir ata sporu olduğunu kaydeden Gürel, kulüp olarak cirit sporunu Bursa’da yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti. Gürel, kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık’a teşekkürlerini iletti.

BBB

banner119
Anahtar Kelimeler:
Cirit OyunlarıCirit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108