Bursa Muradiye Su Fabrikası Satılıyor!

Türkiye'nin en zengin içilebilir su kaynaklarının bulunduğu Bursa'da Büyükşehir Belediyesinin çabalarıyla hayata geçirilen Bursa Muradiye Su Fabrikası satılıyor.

16 Ağustos 2018 Perşembe 23:48
Bursa Muradiye Su Fabrikası Satılıyor!

Açıldığı günden bu zaman kadar sürekli olarak gündemde olan ve Büyükşehir Belediyesi için hem büyük bir kazanç kapısı hemde ilerleyen dönemlerde ciddi sayıda işçi istihdamı sağlayacak olan Bursa Muradiye Su Fabrikası'na Kızılay talip olmuş. Uzun zamandır satıldı satılacak gibi iddaalar olan Bursa Muradiye Su Fabrikası'nın ne olacağı ilerleyen gönlerde netlik kazanacak gibi görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

Muradiye Su Fabrikası'yla ilgi konuya da değinen Başkan Aktaş, Kızılay'ın talip olduğunu açıkladı. Belediyenin sosyal tesis işletmesine ve su fabrikası işletmesine karşı olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, ";Kızılay'dan talep gelince ciddiye aldık. Konuyu Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu'na havale ediyoruz. 60 bin metrekaredeki fabrika, 6 milyon lira arsa maliyeti, 85 milyon lira da tesis için kredi çekilerek hayata geçirildi. Kredinin geri ödemesi 160 milyon lirayı buluyor. Herhangi bir sermayesi yok. BUSKİ'nin iyi niyetleriyle götürmeye çalıştı. Ben göreve devraldığımda tüm anlaşmalar yapılmıştı. Özellikle son 3-4 aydır yazla birlikte distribütör firmanın hakimiyetiyle ciddi rakamlara ciddi aşamalara gelindi. Kızılay milli bir kuruluş olması sebebiyle talebinin ciddiye aldık. Su fabrikasının satılacağı dün de bugün de söyleniyor. Konunun komisyona havale edilmesi ve istişare edilmesini tekliflerinize sunuyorum. Meclisi yöneten birisi olarak söylenen fikirleri önemsiyorum"; diye konuştu.

";Muradiye Su'ya hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor";

Belediyenin rakamlarla yönetildiğini ve BUSKİ'nin ana konusunun insanlara en kaliteli suyu en ucuza götürmek olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, ";Satıştan ziyade Muradiye Su'ya hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Uludağ'daki suyun tamamını kiraya veren biziz. Kanun gereği istediğimiz zaman bunları geri alma hakkımız var. Bizim vatandaşa sağlıklı kesintisiz su ulaştırma görevimiz var. Muradiye çok güzel bir marka. Bunun en iyi yere gelmesi için sorumluluklar var"; şeklinde konuştu.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108