Aydın Didim'de 250 Yıllık Rus Savaş Gemisi Bulundu

Aydın'ın Didim ilçesinde gerçekleştirilen batık araştırmalarında 65 metre derinlikte 250 yıllık olduğu belirtilen Rus Savaş Gemisi kalıntıları bulundu.

25 Ekim 2018 Perşembe 14:12
Aydın Didim'de 250 Yıllık Rus Savaş Gemisi Bulundu

Aydın'ın Didim ilçesinde Türkiye'de bu güne kadar yapılan en derin bilimsel batık araştırmasında 250 yıllık olduğu öğrenilen Rus Savaş Gemisi kalıntılarına rastlandı. Didim'li bir balıkçı tarafından gösterilen batığa özel karışımlı gazlar kullanılarak gerçekleştirilen dalış ve incelemelerde, R/V TÜBİTAK Marmara araştırma gemisi kullanılırken, sualtında TÜBİTAK'ın yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin sahip olduğu yüksek teknoloji alt yapısından yararlanıldı.

Yapılan dalış ve incelemerde 30 adet kadar top, gülle, mühimmat ile arma parçaları ve mutfak kaplarına rastlandığı belirtilirken, 250 yıldır batık olduğu tahmin edilen Rus Savaş Gemisi'nde 3 m uzunluğunda yaklaşık olarak 2.5 ton ağırlığında bir adet top, küçük kalibre el topu, pişmiş toprak kandil, çömlek, kapaklı kase, cam şişe ve çeşitli metal eserler bulundu.

banner119
Son Güncelleme: 27.10.2018 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108