Ukrayna, Gostomel Askeri Havaalanı’nı geri aldı

Gün içinde Rus askerleri tarafından ele geçirilen ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yakın bir noktada bulunan Gostomel Antonov Askeri Havaalanı’nın Ukrayna ordusu tarafından Rus askerlerinden geri alındığı açıklandı.

25 Şubat 2022 Cuma 00:17
Ukrayna, Gostomel Askeri Havaalanı’nı geri aldı

Rusya’nın saldırılarından sonra birçok stratejik noktaların ve tesislerin kontrolünü kaybeden Ukrayna en önemli havaalanlarından biri olan Gostomel Antonov Askeri Havaalanı’nı Rus birliklerinden geri alındığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in danışmanlarından Oleksiy Arestovych, havaalanının geri kazanılması için Ukrayna askerlerinin gösterdiği çabanın sonuç verdiğini aktararak, “Artık (Rus saldırısını) geri püskürttük. Gostomel Havaalanı bizim! Rus çıkarma birlikleri imha edildi!” ifadelerini kullandı.

Rus birlikleri gün içinde başkent Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 10 kilometre uzaklıktaki Gostomel Antonov Askeri Havaalanı’nın kontrolünü ele almış, daha sonrasında Ukrayna askerleri havaalanını Rusların elinden geri almak için operasyon başlatmıştı.

Rus birliklerinin, Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nin kontrolünü hala elinde tuttuğu ifade edildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108