Spor Salonu Temel Atma Töreni

Şehit Abdullah Tayyip Olçok’un adının verildiği, spor salonunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

10 Mart 2018 Cumartesi 19:01
Spor Salonu Temel Atma Töreni

Gemlik Belediyesi tarafından Şükrü Şenol Ortaokulu bahçesine yaptırılan, 15 hain darbe girişiminin sembol isimlerden, Şehit Abdullah Tayyip Olçok’un adının verildiği, spor salonunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın yanı sıra siyasi parti ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonu temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Rezzak Arslan, okulun öğrencilerinin sportif anlamda ki başarılarını anlattı. Yapılacak spor salonu ile birlikte ulusal ve uluslararası arena da daha fazla başarı elde edeceklerine inandıklarını dile getiren Arslan, “Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2018 yılının Gemlik için çok bereketli bir yıl olacağını dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, her hafta ya bir açılış ya bir temel atma programı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu yıl Gemlik’e 5 spor salonu kazandıracaklarını söyledi. Gemport Anadolu Lisesine yapılacak Spor Salonunun da ihalesinin yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, anıtlar kurulundan izin beklediklerini dile getirdi. 11 Eylül İlkokulunun bahçesinde 2 ayrı binayı kamulaştırarak, spor salonu yapmak için alan açtıklarını açıklayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, önümüzde ki haftalarda orada temel atacaklarını müjdeledi. Özdilek Cevdet Aynur Mayruk İ.H.L ve Roda İ.H.L yılsonuna kadar temellerinin atılacağını belirten Başkan Yılmaz, “ Cihatlı Mahallesinde de 16 derslikli İlkokulu belediye imkânlarıyla yaparak, toplu konutlarda yaşayacak 7000 vatandaşın faydalanabileceği bir İlkokul, ardından da bir de Ortaokul kazandıracaklarını sözlerine ekledi. Başkan Yılmaz, “ İstiyoruz ki şehitlerimizin künyesi, okullarımıza, caddelerimize, parklarımıza verilsin. Bu coğrafya da yeri geldiğinde 17 yaşında da şehit olunuyor, 90 yaşında da şehit olunuyor. Bizlerde şehitlerimizin ismini her fırsatta ilçemizde yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonumuzun, Gemlik’e ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Eğitim ve Öğretime verdiği değerden dolayı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı tebrik eden Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da, “Merkezi hükümet olarak, 16 yıldır bütçe de en fazla payı eğitime ayırdık. Hızlı bir şekilde okullarımızı yeniledik ve modern hale getirdik. Şehitlerimizin isimlerini de yapılan hizmet ve yatırımlarda yaşatarak, okullara, spor salonlarına, tesislere ve parklara vermeye devam edeceğiz. Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonunun Gemlik’e ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, sporun önemi değindiği konuşmasında, “Spor demek sağlık sıhhat, centilmenlik, dostluk ve kardeşlik demektir. Özellikle Gemlik gibi alanın dar olduğu, dönüşümün gerçekleştirilmeye çalıştığı bir ilçe de şüphesiz ki bu tesisler çok büyük önem arz etmektedir. Umuyorum ki burada önemli başarılar elde edecek sporcular yetişecektir. İnşallah o günleri de Gemlik halkı olarak görürüz. Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonumuzun ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonuna, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın okuduğu duanın ardından ilk beton döküldü.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108