Gemlik'te Yaz Kuran Kursları Yoğun İlgi Gördü

Gemlik Müftülüğü tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Yaz Kur’an Kursları kapanış programı yoğun ilgi gördü.

10 Ağustos 2018 Cuma 21:33
Gemlik'te Yaz Kuran Kursları Yoğun İlgi Gördü

15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinliğe Gemlik Kaymakam Vekili Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı,İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra Kur’an kurslarına katılan kız ve erkek öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Kurani Kerim Tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Dr. Reşat Şavlı, bu yıl kurslara katılımın arttığını, kuran bülbüllerini kısa sürede Kur’an okumayı öğrendiklerin söyledi. “Bin 500 civarında olan yaz Kuran kursu öğrencilerimizi sizler bu yıl 4 bine çıkartarak bizleri mutlu ettiniz ve sevindirdiniz” diye konuşan Şavlı, “Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum.  Cehennem ateşinden kendimizi ve ailemizi korumamızın yolu, doğru bir din doğru bir yaşayış ve bunları hayatımıza taktikle mümkündür. Devletimizin kurumlarından, müftülüğümüz, Kuran kurslarımız, İmam Hatiplerimiz ve okullarımızda verilen Kuranı Kerim dersleri, din kültürü dersleri ve bizlere yol gösterecek dini anlamda bilgilerden geçer. Bugün burada bu ortamın sağlanmasında, ikramların yapılmasında ve yine hediyelere katkıda bulunması nedeniyle Gemlik Belediye Başkanımıza ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum. Rabbim bütün yardımı dokunanlardan ve sizlerden razı olsun” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, “Başta velilerimiz olmak üzere gözümüzün nuru yavrularımızı camilerimize göndererek kuran öğrenmelerini sağladıkları için onlara çok teşekkür ediyorum. Hadisi şerifte müjdelenen ‘’Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerimi öğrenen ve öğretenlerinizdir’’ müjdesine mazhar oldukları için yavrularımızı tebrik ediyorum. 4 bin öğrencimiz gerçekten de bizim gururumuzu kabarttılar. Bize ferahlık ve ümit verdiler. Nasıl ki bugün Türkiye Cumhuriyetinin başında bir imam hatip mezunu Başkanımız var ise, inşallah gelecekte de bu demokrasi meydanında kuran ziyafetini almış evlatlarımız Allah’ın izniyle günü gelince ülkesi için her türlü görevi üslenecek. En güzel makamlar en güzel görevler inşallah onların olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gemlik Belediyesi olarak hem okul, hem cami, hem kuran kursu, hem de spor salonlarını vatandaşların ihtiyaçlarına göre bir bir ilçeye kazandırmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, hangi kurumun neye ihtiyacı varsa onu hemen yerine getiriyoruz. Bu hizmetlerin yapılmasına imkân sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere siyasi büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel tabloyu oluşturan başta Sayın Müftümüz olmak üzere din görevlilerimize, hocalarımıza ve programın icrası için özellikle ödüllerle ilgili katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz da, “Böylesine güzel ve anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Çünkü biraz önce okuduğumuz Kuranı Kerimin mealinde de söylediği gibi ‘’Kurtuluş İslam’dadır”. Sizler doğru bir yola geldiniz. Bu yüzden geleceğinizi ona göre planlayın. Ben bu yüzden velilerimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir kaynaşma oldu. Şuna inanıyorum ki bu gençlerle Gemlik ve Türkiye çok daha başarılara adım atacak” diye konuştu.

İlahilerin ve şiirlerinde okunduğu etkinlik sonunda, çekilişle yaz Kuran kursunda ders gören öğrencilere bisiklet, küçük altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile program sona erdi.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108