Gemlik'te "Laz Şenliği" yapıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilen geleneksel "Laz Şenliği" yoğun ilgi gördü.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 18:14
Gemlik'te "Laz Şenliği" yapıldı

İlçeye bağlı Şükriye Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Şenlikler kapsamında yapılan "Laz Rallisi" coşkuyla izlendi. 12 sporcunun katıldığı yarış, üç etap halinde gerçekleştirildi. İllüzyonist Salih Akyol'un gösterisi de izleyicilere büyülü dakikalar yaşattı.

Çeşitli hediyelerin verildiği çekilişlerin yanı sıra halat çekme yarışması, Şeker Oğlan, Horon ve Hemşin oyunları şenliğe renk kattı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, köyden mahalle statüsüne dönüşen birimlere sık sık geldiklerini hatırlatarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Şükriye Mahallesi'ne dev bir sera kurma projesi başlattıklarını belirten Yılmaz, toprakların daha verimli kullanılması için tarıma yönelik yatırımları sürdüreceklerini aktardı. Yılmaz, organizasyonda emeği geçen Şükriye Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Behçet Subaşı ve Mahalle Muhtarı Yılmaz Baykal'a teşekkür etti.

Yılmaz, etkinlikte çocuklara tişört ve şapka dağıttı.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108