Gemlik'te Gelişim Ligi Kuruluyor

Gemlik’te, Futbol, Basketbol ve Voleybol Branşlarında İlkokullar arası lig kuruluyor.

04 Nisan 2017 Salı 13:45
Gemlik'te Gelişim Ligi Kuruluyor

İlkokulda eğitim ve öğretim gören tüm öğrencileri spor yapmaları için harekete geçirmenin yanı sıra, öğrencilerin fiziksel, sezgisel ve duygusal gelişimine katkı koymayı hedefleyen Gelişim Ligi Projesinin alt yapı çalışmalarına başlandı. Gemlik’te bulunan 16 ilkokulu kapsayan Gelişim liginin Ekim ayında başlaması amaçlanıyor.

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteklediği projenin alt yapı çalışmaları Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde başladı. Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, projenin detaylarını anlattı. İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Abdurahman Dağlar, Sağlık Müdürü Alaattin Topçu’nun da yer aldığı toplantıda, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, spora yön veren duayen isimler ve beden eğitimi öğretmenleri de katıldı.

Ekim ayında başlaması düşünülen Futbol, Voleybol ve Basketbol ilkokullar arası Gelişim ligi konusunda okul seçmelerinin 10 Nisan 20 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi. Teknik donanım, teknik bilgi eksikliği yaşamadan, sportif çerçevede rekabetin amaç edinildiği projenin, daha sağlıklı yürümesi için, yaz okullarında da devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıda, kurumlar arası diyalog ve işbirliğinin yanı sıra, iş bölümü de yapılarak, karara bağlandı. Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran projeye destek konusunda açıklamalar yaptılar.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108