Gemlik Kamulaştırmalarla Nefes Alıyor

Plansız ve çarpık yapılaşma sonucu ortaya çıkan dar ve sıkışık mahallelerde, vatandaşlara modern yaşam alanları kazandırmak için yoğun bir çalışma yürüten Gemlik Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırdığı binaları yıkarak ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor.

07 Eylül 2018 Cuma 00:46
Gemlik Kamulaştırmalarla Nefes Alıyor

Bu kapsamda Emlak İstimlâk Müdürlüğü tarafından 2018 yılı kamulaştırma planlarında yer alan bir taşınmaz daha belediye yatırım programına dâhil edildi. İmar planlarında yolda kalan Demirsubaşı Mahallesi 218 ada 10 parselde ki 3 katlı binanın takas yoluyla kamulaştırılması tamamlanarak, yıkım işlemleri gerçekleştirildi. Yapılan takas karşılığında Gemlik Belediyesinin kendi kuruluşu olan GEMTAŞ A.Ş tarafından Cumhuriyet Mahallesi Çamlık mevkiinde yaptırılan konutlardan daireler, mülk sahibi vatandaşlara teslim edildi.

Gemlik’te imar düzenlemeleri ve şuyulandırma çalışmalarıyla yeni yollar ve caddelerin planlara uygun şekilde düzenlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Yaşanabilir bir şehir için, ulaşımdan yeşil alana, planlı ve modern Gemlik için çalışıyoruz. Gemlik’in bazı bölgelerinde yaptığımız kamulaştırmalar ile birlikte otopark alanları oluşturma, eğitim alanları oluşturma, yeni meydanlar kazandırma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı ve yaşanılabilir alanlar teşkil etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Her şey daha güzel ve yaşanılabilir bir Gemlik için” dedi.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108