Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın Kapalı Pazar Yeri Açıklaması

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, pazarcı esnafının yaptığı eyleme yanıt verdi. Kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini vurgulayan Refik Yılmaz, "Kamulaştırma ve yapım maliyeti bugünkü değerle 24 milyon lirayı bulan Bursa'nın en modern ve en kullanışlı kapalı pazar yerinin bedavaya dağıtılması mümkün değildir" dedi.

15 Kasım 2016 Salı 12:26
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın Kapalı Pazar Yeri Açıklaması

Kapalı Pazar yerinde 10 bin metrekarelik otopark, sağlık birimi, mescit, çok sayıda duş, tuvalet, yürüyen merdiven, asansör, bebe emzirme kabini ve güvenlik kameraları bulunduğunu anımsatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tapuların alındığı iddialarına da çarpıcı bir yanıt verdi. Gemlik'te pazarcı esnafı için söz konus tapu bulunmadığını anlatan Refik Yılmaz, "Geçici tahsis vardı. Tapu yoktu. Kapalı pazar yeri yapılınca belediye meclis kararıyla da bu geçici tahsis kaldırıldı" diye konuştu.

Gemlik için çok önemli bir yatırım olan Kapalı Pazar yerine harcanan kaynağın bir kısmının geri alınması halinde başka yatırımlar yapılabileceğine dikkat çeken Refik Yılmaz, "Pazarcı esnafımıza devre mülk verir gibi 10 yıl süreyle aynı hak yöntemiyle kiraya veriyoruz. 18 aylık taksitle ödeme kolaylığı getiriyoruz. Bu haktan pazarcı belgesi ollan esnaflarımız yararlanabilecekler. Yönetmelik gereği de önceliğimiz Gemlik'te ikamet eden esnaflarımızın olacak" diye konuştu.

 Bursalı, Orhangazili, İznikli, Gürsulu pazarcı esnafını da Kapalı Pazar yerinde satış tezgahı almaya davet eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Bu pazar yeri herkes içindir. Yönetmelik gereği Gemlik'te ikamet eden esnafımıza öncelik tanımak zorundayız. 70 civarında Gemlikli pazarcı esnafımız var. Her biri en fazla 2 tezgah yeri satın alabilecek. 425 satış yerinin 100 tanesini Gemlik'te ikamet eden esnafımızın alacağını farzedersek, 325 tezgahı da Bursa, Orhangazi, Gürsu gibi başka yerlerden gelen esnaflarımız alabilecektir. Amacımız tüm esnafımızın daha iyi şartlarda satış yapabilmesi, halkımızın da daha hijyenik ortamda alışveriş imkanı bulmasıdır" dedi.

Kimsenin tedirgin olmasına gerek olmadığını bir kez daha vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Salı Pazarından yer alamayacak esnafımız olursa burada Cumartesi günleri de pazar açılacaktır. Onlar da Cumartesi pazarından yer alabilecekler" diye konuştu.

GEMLİK BLD

banner119
Son Güncelleme: 15.11.2016 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108