Gemlik Asım Kocabıyık Camii Resmi Açılışı Yapıldı

Borusan Holding Kurucusu Merhum Asım Kocabıyık tarafından, Gemlik Belediyesi öncülüğünde yaptırılan Gemlik Asım Kocabıyık Camii’nin resmi açılışı gerçekleşti. Üç yıl önce temeli atılan ve geçtiğimiz yıl Ramazan ayında ibadete açılan Asım Kocabıyık Camii resmi açılışı yoğun ilgi gördü.

16 Haziran 2017 Cuma 16:50
Gemlik Asım Kocabıyık Camii Resmi Açılışı Yapıldı

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Vedat Büyükgölcigezli ve Kadir Erol’un yanı sıra protokol üyeleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve Gemlikliler açılışta yer aldılar.

Merhum Asım Kocabıyık’ın eşi Nurhan Kocabıyık, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, Borusan Holding İcra Kurulu Üyeleri Mehmet Betil ve Erkan Kafadar’da törende hazır bulundular. Bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kuran Tilaveti ile başlayan resmi açılış töreninde konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, 5 yıl önce aramızdan ayrılan merhum Asım Kocabıyık’ın maneviyatı, eğitim ve öğretime bakış açısı, sosyal ve kültürel projelere yönelik düşüncelerini duygulu bir anlatımla dile getirdi. Gemlik’te ibadete açılan Camii’nin Asım Kocabıyık’ın son vasiyeti olduğuna dikkat çeken Demircioğlu, Asım Kocabıyık’ın ideallerini yaşatmayı sürdüreceklerini söyledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Asım Kocabıyık’ın ilçeye yönelik yatırımlarını anlattı. Üniversite binaları, ortaokul binası, üst geçit derken, Kocabıyık’ın ilçenin büyük ihtiyacı olan Cami’yi de yaptırdığını belirten Refik Yılmaz, isminin sonsuza kadar yaşatılıp, dualarla anılacağını sözlerine ekledi.

Geçen yıl Haziran ayında ibadete giren Camiinin hain 15 Temmuz darbe ve Türkiye’yi işgal operasyonu sırasında da mahyalarında, Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet yazılarıyla katkı verdiğini bildiren Refik Yılmaz, Kocabıyık ailesine şükranlarını sunduğunu vurguladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt’ta, Kocabıyık ailesi ve Borusan Holding yöneticilerine teşekkür etti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Nurhan Yılmaz ve Bülent Demircioğlu’na Türk Bayraklı tablo, Gemlik’in simgesi zeytin ve zeytinyağı hediye etti. Asım Kocabıyık Camiinin resmi açılışının ardından mevlit okutuldu. Cuma namazı çıkışında da Asım Kocabıyık’ın yaşam öyküsünü anlatan biyografik kitabı vatandaşlara dağıtıldı.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108