Hasanağa Enginar Festivali 10 yaşında

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Hasanağa Enginar Festivali’nde birbirinden lezzetli enginar yemekleri iştah kabartırken, enginar yetiştiricileri de ürünleriyle yarıştı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 14:09
Hasanağa Enginar Festivali 10 yaşında

Kaliteli enginar üretimi ile adını Türkiye’ye duyuran Hasanağa’da hafta sonunda Enginar Festivali coşkusu vardı. Nilüfer Belediyesi’nin kırsalda üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Hasanağa’nın ünlü enginarını bütün dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlediği Hasan Enginar Festivali, geniş katılımla gerçekleşti. Bu yıl 10. kez düzenlenen festivale, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Urla Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Göktuğ Özcan da katıldı.

Renkli etkinliklerin gerçekleştiği festivalde “En Leziz Enginar Yemeği” ve “En İyi Enginar Üreticisi” seçildi. Kendileri için düzenlenen etkinliklerde keyifli anlar yaşayan çocuklar,  Anneler Günü’ne özel olarak düzenlenen “Nilüfer Belediyesi Keçe Atölyesi”nde de   keçelerden süs eşyaları yaparak annelerine hediye etti.

ASMA YAPRAKLI ENGİNAR YEMEĞİ ÇOK BEĞENİLDİ

“En Leziz Enginar Yemeği Yarışması” festivalin en fazla ilgi gören etkinliği oldu. Enginar dolmasından, tatlısına farklı lezzetler yapan kadınlar en iyi seçilmek için sunumlarıyla birlikte jüri karşısına çıktı. 15 yemeğin katıldığı ve jürinin karar vermekte zorlandığı yarışmada, asma yapraklı enginar dolması yemeği ile Sümeyra Çakmak birinci olurken, Semra Sönmez beşamel soslu enginar yemeğiyle ikinci, Gönül Erken de enginar tatlısı ile üçüncü seçildi.

EN İYİ ENGİNAR ÜRETİCİSİNE ÖDÜL

12 üreticinin katıldığı “En İyi Enginar Üreticisi” kategorisinde de Hüseyin Uçar birinci, Mehmet Bayraktar ikinci, Süleyman Uçar da üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Urla Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Göktuğ Özcan ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç verdi. Konuşmasına anneler gününü kutlayarak başlayan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi’nin yerel festivallere çok önem verdiğini vurgulayarak, “Yerel üretimi, üreticiyi desteklemek geleceğimize sahip çıkmamız anlamına gelir. Enginarın coğrafi işaretini almaya çalışıyoruz. Eğer enginarın coğrafi işaretini alabilirsek buraya daha fazla insan gelecektir. Sizlerden bundan sonraki festivallerimize eşlerinizi dostlarınızı da getirmenizi istiyoruz” dedi.

FESTİVALDE MÜZİK VE DANS ŞÖLENİ

Yarışmaların ardından Nilüfer  Halk Dansları Topluluğu roman havası ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu damat halayı oynarken izleyenler de onlara eşlik etti. Dans gösterisinin ardından sahneye çıkan Nilüfer Roman Orkestrası da verdiği konserle coşkuyu zirveye taşıdı. Gecenin sonunda ise Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu seslendirdiği parçalarla büyük alkış aldı.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108