Büyükşehir`den ‘engelsiz sokak festivali`

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle hazırlanan ‘Engelsiz Sokak Festivali’ ile engelli vatandaşlar doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

12 Mayıs 2017 Cuma 11:13
Büyükşehir`den ‘engelsiz sokak festivali`

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Merinos Parkı’nda engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları, özel rehabilitasyon ve özel bakım merkezlerinden oluşan 45 kurumun katılımıyla ‘Engelsiz Sokak Festivali’ düzenlendi. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, AK Parti yöneticileri, geçmiş dönem Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Bursa Kent Konseyi üyeleri, Bumep eğitmenleri ve öğrencileri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından yöneticileri, engelli ve kadın derneklerinin, huzurevleri ve rehabilitasyon merkezlerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Program, Alacahırka Çocuk ve Gençlik Merkezi işaret dili korosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Şehirlerimiz engellilere göre dizayn ediliyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, engelli vatandaşlar için Sokak Festivali’ni düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Engelli vatandaşların eğlenebileceği, bilimsel çalışmalar yapabileceği, yarışmalara katılabileceğini ortamların festival kapsamında oluşturulduğunu anlatan Altepe, katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti. Artık engelli bireylerin de engelsiz şekilde her türlü faaliyette bulunabileceğini anlatan Başkan Altepe, “Ülkemiz hızla gelişiyor ve büyüyor.

Bizler de sağlıklı birey ve toplumları oluşturarak sağlıklı şehirleri kuruyoruz. Eskiden engelli kardeşlerimiz evlerde saklanıyor, toplumdan gizleniyorlardı. Aileler de büyük sıkıntı çekiyordu. Artık her alanda geliştik. Şehirlerimiz engellilere göre dizayn ediliyor. Tüm düzenlemeler engelliler göz önüne alınarak yapılıyor. Her insan yaşlandıkça birer engelli oluyor. Bu yüzden yaşlı ve engellilerimize karşı her türlü hizmeti yapmaya gayret ediyoruz.

Engelli kardeşlerimizin toplum içinde rahatlıkla yaşayabilecekleri donanımları oluşturuyoruz” dedi.

‘Sevgi çipi’ uygulaması birlikte kaybolma ihtimali olan dostlara her an ulaşabileceklerini hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa’da şuanda 8000 civarında engelli kardeşimiz var. Bunlar düzenli bir şekilde ziyaret ediliyor ve sıkıntıları öğreniliyor. Engelli araçların bakımlarından akü şarj istasyonlarına, psikolojik rehberlikten meslek kurslarına kadar her alanda artık yanlarında oluyoruz. Engelli derneklerimizle birlikte koordinasyon toplantıları düzenliyor ve daha iyiye gitme konusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımız hızla sürecek. Sevgi ve dostluk ortamlarını oluşturacağız” dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Son 10 senede engelli vatandaşlar için güzel ve önemli işlere imza atıldığını aktaran Aydın, artık engellilerin evlerinde hapis hayatı yaşamadığını, sokaklara çıkarak hayatın içerisinde yer aldıklarını ifade etti. Tüm kurumların elbirliğiyle büyük çaba sarf ettiğini belirten Aydın, geleceğin daha güzel olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Alacahırka Çocuk Korosu mini dinleti sundu. Ardından protokol ve konuklar tarafından kurdele kesimiyle ‘Engelsiz Sokak Festivali’ ziyarete açıldı. Program daha sonra sihirbazlık gösterisi, konserlerle devam etti. Festival boyunca ziyaretçiler oyun parkurlarında, hayvan çiftliğinde eğlenerek, at binme ve Bilim ve Teknoloji Merkezi deney atölyesinde güzel dakikalar geçirebilecek, dondurma ve pamuk şekerden doyasıya yiyebilecek.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108